Újraindul a normális munka a francia gyárakban

Renault
A Renault, és a Stellantis francia üzemei a csiphiány ellenére is folytatják a rendes munkát. A félvezetőhiány továbbra is napi szintű ellenőrzést igényel, bár a termelést nem érintett olyan súlyosan, mint a tavalyi nyári szünet végén.

A Renault és a Stellantis franciaországi autógyáraiban a termelés a tavaly augusztus végihez képest normális módon folytatódik, amikor a csiphiány miatt sorozatos termelésleállások következtek be – közölte mindkét vállalat szóvivője. A Renault szóvivője elmondta, hogy az autógyártó arra számít, hogy a nyári szünet után szeptemberben normálisan folytatódik a termelés.

A Peugeot és Citroen francia márkákat birtokló Stellantis szóvivője azt mondta: “A franciaországi gyártóüzemek a nyári szünet után rendben folytatják a munkát”. A félvezetőhiány azonban továbbra is napi szintű ellenőrzést igényel, mondta a szóvivőnő.

Júliusban Carlos Tavares, a Stellantis vezérigazgatója óvatosan nyilatkozott az autóipart sújtó félvezetőhiánnyal kapcsolatban, mondván, hogy a termelés 2023 vége előtt nem éri el a járvány előtti szintet.