Horvát sportkocsigyártóba fektet be a Hyundai

A dél-koreai Hyundai és leányvállalata a Kia autógyártó 80 millió eurót fektet a horvátországi Rimac elektromos autókat gyártó vállalatba – jelentette be a Hyundai egyik vezetője a Rimac horvátországi székhelyén.

A dél-koreai autóipari csoport stratégiai megállapodást kötött a horvát Rimac céggel nagyteljesítményű elektromos autók és hidrogén üzemanyagcellás elektromos autók közös fejlesztéséről, amelyek prototípusait 2020-ban tervezik bemutatni.     A közös fejlesztésű modellek alapjául a Hyundai N sportkocsi modell szolgálna.

“A Rimac a nagyteljesítményű elektromos autók fejlesztése terén elért eredményeinek és széleskörű autóipari kapcsolatrendszerének köszönhetően ideális együttműködő partner a számunkra” – jelentette ki Chung Euisun, a Hyundai Motor alelnöke.

A Hyundai a hidrogén üzemanyagcellás hajtáslánc fejlesztésében ért el eredményeket, a Rimac pedig a nagyteljesítményű elektromos autók járműtechnológiai rendszereivel. A Rimac C_Two modellje például 1888 lóerős motorral rendelkezik és 1,85 másodperc alatt gyorsul fel óránként száz kilométeres sebességre – mutat rá a Hyundai közleménye.

“Olyan nagyteljesítményű autókat kívánunk építeni, amelyek nem csak gyorsak, de a legmesszebbmenőkig megfelelnek ügyfeleink “álomautóról” alkotott elképzeléseinek is” – jelentette ki Thomas Schemera, a Hyundai termelési igazgatója, alelnöke.