Az Audi szélcsatornájában tesztelt a magyar síbajnok

Az Audi Hungaria Zrt. szélcsatornájában tesztelték Miklós Edit alpesi síző légellenállását szerdán, a Magyarországon először végzett művelet során óránként 120 kilométeres szélsebességet értek el.

A szocsi olimpián lesiklásban hetedik versenyző elmondta, hogy a teszt célja egy olyan testtartás megtalálása volt, amellyel könnyebben lehet nagyobb sebességet elérni. Hasznosnak és fantasztikusnak nevezte a tesztet, úgy fogalmazott, hogy a tapasztalatnak mindenképp hasznát veszi.    A 29 éves Miklós Editnek – aki januárban súlyos térdsérülést szenvedett, és december végén tér vissza – a jövőben több hasonló tesztelési lehetősége is lesz a győri járműgyárban.

 Az Audi Hungaria Zrt. szélcsatornáját 2014-ben helyezték üzembe. A 250 négyzetméter alapterületű, kétszintes épületben egy két négyzetméter átmérőjű kiömlőn keresztül maximum óránként 320 ezer köbméter levegő áramlik, ami 116 olimpiai szabványméretű úszómedencét tudna megtölteni levegővel. A négy méter átmérőjű színpad 15 fokban forgatható jobb és bal irányba is.