Jól megy a Schaefflernek

Schaeffler
Az elemzők által vártnál kedvezőbb működési eredményt ért el az első negyedévben a Schaeffler globális autóipari- és ipari beszállító.

A vállalat beszámolója szerint az első három hónapban árbevétele árfolyamhatásoktól megtisztított bázison nem változott éves szinten, 4,085 milliárd eurót tett ki.    A rendkívüli tételek előtti ebit-árrés az előző év első negyedévében jegyzett 8,1 százalékról 7,9 százalékra változott az első három hónapban.

A Schaeffler az első negyedévben 322 millió euró rendkívüli tételek előtti ebitet (kamat és nyereségadó-ráfordítások előtti eredményt) ért el az előző év azonos időszakában realizált 335 millió eurót követően, elemzők azonban lényegesen nagyobb visszaesésre számítottak.    Adózott eredménye a 2023 első negyedévében elért 135 millió euróról 237 millió euróra nőtt.

A Schaeffler-csoport árbevétele 16,3 milliárd euró volt 2023-ban. Mintegy 83 ezer 400 munkavállalójával a csoport a világ egyik legnagyobb családi vállalata. 2022-ben több mint 1250 szabadalmi bejelentést tett, így Németország 4. leginnovatívabb vállalata a DPMA (német szabadalmi és védjegyhivatal) adatai szerint – olvasható a vállalat honlapján.

A Schaeffler áprilisban közölte, hogy éves közgyűlése hozzájárult a Vitesco Schaefflerbe történő beolvadásához, az egyesülés várhatóan 2024 negyedik negyedévében fejeződik be.