Jól megy a Schaefflernek

Schaeffler
Növekvő bevételről és javuló működési eredményről számolt be a német Schaeffler globális autóipari és ipari beszállító.

A vállalat beszámolója szerint az idei év első három hónapjában árbevétele árfolyamhatásoktól megtisztított bázison 10,4 százalékkal, 4,2 milliárd euróra emelkedett.    A rendkívüli tételek előtti ebit-árrés az előző év első negyedévében jegyzett 6,9 százalékról 8,1 százalékra javult az első három hónapban.    A Schaeffler az első negyedévben 336 millió euró rendkívüli tételek előtti ebitet (kamat és nyereségadó-ráfordítások előtti eredményt) ért el az előző év azonos időszakában realizált 258 millió eurót követően.

A Schaeffler-csoport globálisan tevékenykedő autóipari és ipari beszállító, több mint 75 éve foglalkozik kutatással és fejlesztéssel a mozgás és a mobilitás területén. Termékportfóliójának részét képezik a motorokba, sebességváltókba és járművekbe gyártott precíziós komponensek és rendszerek, valamint sokrétű ipari felhasználásra alkalmas gördülő- és csúszócsapágy megoldások. A Schaeffler-csoport árbevétele megközelítőleg 15,8 milliárd euró volt 2022-ben.

Mintegy 84 ezer munkavállalójával a Schaeffler a világ egyik legnagyobb családi vállalata. 2022-ben több mint 1250 szabadalmi bejelentést tett, így Németország negyedik leginnovatívabb vállalata a DPMA (német szabadalmi és védjegyhivatal) adatai szerint – olvasható a vállalat honlapján.