Mégsem jön Magyarországra az amerikai autógyártó

A Rivian alig három hónap elteltével felfüggeszti a Mercedes-Benzzel közös vállalkozását, amely keretében elektromos meghajtású furgonokat gyártottak volna Európában – jelentette be a vállalat.

A Rivian elektromos járműgyártó közölte, hogy a jövőben a saját fogyasztói és meglévő kereskedelmi üzletágára fog koncentrálni, miközben megpróbál pozitív cash-flowt fenntartani az amerikai üzletágában.    A Rivian és a Mercedes-Benz Vans még szeptemberben kötött keretmegállapodást, hogy elektromos furgonokat gyártsanak Lengyelországban, Magyarországon, vagy Romániában található valamelyik gyáregységben, vegyesvállalat keretében.    A Rivian haszongépjármű platformjára épülnek majd az Amazon furgonjai is, amelyek az Egyesült Államokbeli Illinois-ban készülnek. A vállalatnak eddig 100 ezer elektromos furgonra kapott megrendelést az Amazontól, amely a Rivian legnagyobb befektetője.

A közös projekt felfüggesztése ugyanakkor nem érinti a Mercedes-Benz lengyelországi Jaworban található gyártóüzemét, valamint a vállalat átállási stratégiája a az elektromos autógyártásra is változatlan marad – közölte Mathias Geisen, a Mercedes-Benz Vans vezetője.

A többi elektromos járműveket gyártó vállalatokhoz hasonlóan a Riviant is súlyosan érintik a globális ellátási láncok problémái, ami miatt a vállalat arra kényszerült, hogy a az év elején felére, 25 ezer darabra csökkentette a termelési előrejelzését.

1 Comment on Mégsem jön Magyarországra az amerikai autógyártó

Comments are closed.