A Stadlerhez ment a volt MÁV-főnök

A Stadler Trains Magyarország Kft. ügyvezetője lesz Homolya Róbert, a MÁV-Volán volt elnök-vezérigazgatója – közölte a Stadler Trains Magyarország.

Az új vállalatvezető október 1-jével veszi át az ügyvezetői feladatokat elődjétől, Dunai Zoltántól. Elsődleges feladata a cégcsoport közép- és hosszú távú értékesítési stratégiájának kidolgozása, végrehajtása, illetve a folyamatban levő projektek támogatása – írták.

A svájci központú Stadler 195 szerelvény legyártásával a magyar vasút legjelentősebb járműbeszállítója. A társaság fontos szerepet játszott a belföldi vasúti járműipar újraélesztésében is a távozó ügyvezetőnek köszönhetően – tették hozzá. Utódja a közlemény szerint széleskörű ismeretekkel rendelkezik közlekedésfejlesztési területen.

Homolya Róbert 2017-ben a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közlekedéspolitikáért felelős államtitkáraként, 2018-tól a Magyar Államvasutak Zrt. elnök-vezérigazgatójaként, illetve a hazai vasúti ágazati szereplőket összefogó Hungrail Magyar Vasúti Egyesület elnökeként dolgozott, emellett alelnökként tevékenykedett az Európai Vasútegyletnél. Homolya Róbert a Technológiai és Ipari Minisztérium (TIM) korábbi közleménye szerint június 15-i hatállyal távozott a MÁV-Volán csoporttól.

 

1 Comment on A Stadlerhez ment a volt MÁV-főnök

Comments are closed.