Formula Student Symposium az Audi Hungaria támogatásával

Hatodik alkalommal rendezte meg a győri Széchenyi István Egyetem az Audi Hungaria támogatásával a Formula Student Symposiumot, amelyen Luca Marmorini, a Ferrari Forma 1-es csapatának egykori motorfejlesztési vezetője is előadást tartott. Az idei esztendőben online térbe vonult a nemzetközi rendezvény, amelyen 440 hallgató vett részt 13 országból, többek között az USA-ból és Kanadából is.

„A Formula Student csapatokban résztvevő egyetemisták speciális tudásra tesznek szert, amellyel a diploma megszerzése után még vonzóbbá válnak a munkaerőpiacon. Örömünkre szolgál, hogy az Audi Hungariánál több olyan mérnök is dolgozik, akik egyetemistaként a Formula Student csapataiban készültek fel mérnöki hivatásukra, és ma kimagasló kompetenciáikat vállalatunknál kamatoztatják”- mondta Knáb Erzsébet, az Audi Hungaria Zrt. személyügyért és szervezetért felelős igazgatósági tagja. „Az Audi Hungaria számára kulcsfontosságú a széles körű egyetemi együttműködés és ezen belül a fiatal mérnök-tehetségek támogatása. A Formula Student mozgalom kiváló lehetőséget nyújt a jövő szakembereinek felkarolására, tehetségkutatásra és a vállalat szakterületeivel való közös munkára” – tette hozzá Knáb Erzsébet.

879cc12f-2163-431c-aa5d-24b4b84e5d09

A győri egyetem a nemzetközi Formula Student mozgalom legfontosabb magyarországi központja. Az Audi Hungaria támogatásával hét évvel ezelőtt alakult meg a jármű- és motorfejlesztő csapat. Az Arrabona Racing Team és a SZEngine csapat sikert sikerre halmoz az egyetemisták Forma 1-es futamának is nevezett Formula Student versenyeken.

„Különösen nagy öröm számomra, hogy a járványügyi helyzet ellenére 440 fő vett részt az idei konferencián, közel kétszer annyian, mint az előző évben. A szimpózium célja olyan magas-szintű szakmai előadásokat kínálni a hallgatóknak a motorsport vezető szakértőitől, amelyek a jelenleg zajló tervezési fázisban segítik a csapatokat. Számos rangos előadót üdvözölhettünk a szimpóziumon, Luca Marmorini mellett a többi között Owen Carless (RedBull Racing F1) vagy Norbert Gatzka (ex-F1 motorfejlesztő) is prezentációt tartottak”- mondta Feszty Dániel, a Széchenyi István Egyetem Járműfejlesztési Tanszék tanszékvezetője.

A kétnapos konferencia fő témái a Formula Student világában is egyre jelentősebb szerepet betöltő önvezető rendszerek és az elektromos hajtások voltak, valamint arról is értekeztek a résztvevők, hogy miként lehet a Formula Student-autók paramétereit mérőpadon mérni, illetve az így nyert adatokat a fejlesztésben felhasználni.

A Formula Student nemzetközi versenysorozat az USA-ból indult világhódító útjára. A műszaki egyetemek mérnökhallgatóinak rendezik meg szinte minden földrészen.