Autókat ajánlott fel a Skoda

A Porsche Hungaria autókat ajánlott fel a járványellenes védekezésben és a gyógyításban résztvevő egészségügyi intézményeknek. A kórházaknak a Volkswagenek tulajdonosai közvetett módon is segíthetnek: mostantól május végéig minden egyes Volkswagen márkaszervizbe jelentkező autó után a Porsche Hungaria ezer forint adományt ajánl fel az egészségügy támogatására. 

A Porsche Hungaria által képviselt Škoda márka két gépkocsit ajánlott fel három hónapos használatra a Magyar Vöröskereszten keresztül, egyiket a Budai Egészségközpont, másikat a Szent János Kórház kapja. A cseh márka hazai vezetése ezzel is szeretné segíteni az egészségügyi intézmények áldozatos napi munkáját a rendkívüli helyzetben.

Az egészségügyi és távolságtartási szabályok betartásával megrendezett eseményen Kiss Pál, a Porsche Hungaria szervizértékesítési igazgatója elmondta, hogy a Škoda és a Volkswagen márka összesen 24 járművet biztosít a védekezés támogatására. A Volkswagen márkaszerviz-hálózat május végéig minden egyes, javításra érkező autó után ezer forintot ajánl fel az egészségügyi intézmények támogatására – közölte.

Németh János, a Škoda márka igazgatója – mielőtt átadta az Karoq Style 2.0 TDI 4×4 DSG SCR, illetve az új Kamiq Style 1.5 TSI DSG ACT személyautók kulcsait – elmondta: Nagyon komoly összefogásra van szükség ahhoz, hogy a koronavírus-járvány okozta nehézségeket leküzdhessük. Jó érzés látni azt a példátlan mértékű összefogást, a különféle segítő programokat, ami napjainkban mutatkozik meg a koronavírus elleni küzdelem során. Sokan vannak, akiknek a munkájukért hálával és köszönettel tartozunk, de talán a legnagyobb köszönet most az egészségügyben dolgozókat illeti meg, akik rendkívüli önfeláldozásukról tesznek tanúbizonyságot a mindennapokban, azzal, hogy saját egészségüket kockáztatva végzik áldozatos tevékenységüket. Nekünk, akik most nem a közvetlen frontvonalban vagyunk, az a feladatunk, hogy segítsük őket ebben a munkában. Így gondoljuk ezt a Porsche Hungariánál és a Škoda márkánál is. Szeretnénk mi is a magunk eszközeivel hozzájárulni ahhoz, hogy ezt az embert próbáló küzdelmet az egészségügy dolgozói sikerrel teljesítsék. Büszke vagyok a márkakereskedői hálózatunkra, hiszen partnereink közül többen gépjárművek használatát ajánlották fel a különböző egészségügyi intézmények javára.

A most átadott személygépkocsikkal összesen már 11 Škoda személyautó segíti az egészségügyi intézmények munkáját, nyolc autót a márkakereskedői hálózat, hármat pedig a Porsche Hungaria Škoda márkája ajánlott fel.