Virtuális titkárnővel kacérkodik a BMW

A vezetés élményének új dimenzióját a intelligens személyi asszisztenssel felszerelt, virtuális valóságba integrált BMW Vision iNext modell hozza el a jelenbe.

A 2019-es Las Vegas-i Szórakoztató Elektronikai Kiállításon (CES – Consumer Electronics Show) a BMW Group a négy keréken átélhető vezetési élmény küszöbön álló, új dimenziójába és a digitális járműkapcsolati megoldásokban rejlő lehetőségek átfogó világába enged betekintést. A nagyközönség előtt 2019. január 8-11. között nyitva álló expón a látogatók a bajor prémiumgyártó történetében először ülhetnek be a vezetés új korszakát előrevetítő BMW Vision iNEXT modell virtuális volánja mögé.

Las Vegasban felépített standján a bajor prémiumgyártó a BMW Vision iNEXT modellt egy végtelenül kifinomult virtuális valóságot tükröző, digitális installációba gurítja be, a volán mögé ülve így a márka rajongói a virtuális térben, mégis most először tapasztalhatják meg a tanulmányautó nagymértékben automatizált, károsanyag-kibocsátástól mentes és tökéletesen hálózatba kapcsolt vezethetőségének lélegzetelállító ígéretét. A szimuláció első lépéseként a modellbe épített személyi asszisztens összeállítja a vezető napirendjét és tökéletesen megtervezi eszerint az utazás közben megejthető programokat is. A virtuális valóságot megelevenítő szemüveg és a speciálisan megtervezett térkoncepció kettősének köszönhetően a látogatók teljes mértékben elmerülhetnek a virtuális valóságban: eleinte ők maguk vezethetik a BMW Vision iNEXT modellt, majd a jármű átveszi tőlük az irányítást. Az automatizált járművezetésre kifejlesztett „ease” üzemmódban a bajor prémiumgyártó ügyfele a vezetés helyett a személyi asszisztensre koncentrálhat, aki utazás közben számos digitális szolgáltatással képes hatékonyabbá tenni a napot – például videókonferenciát indít, segít a virtuális bevásárlásban és az okosotthon funkcióihoz is hozzáférést biztosít.

Las Vegasban a látogatók a modell „shy tech” névre keresztelt technológiáját is felfedezhetik: a járműbe integrált technológia csak akkor válik láthatóvá, ha a vezetőnek szüksége van rá.

A BMW Group egy látványos szabadidő-prezentációval is készül a 2019-es Las Vegas-i Szórakoztató Elektronikai Kiállításra: a BMW Motorrad bemutatja az automatizált motorkerékpározás terén kifejlesztett egyik legintelligensebb kísérleti projektjét, az önmagát vezetni képes BMW R 1200 GS tanulmányt. A kétkerekű újdonsággal megszerzett tapasztalatok a jövő forradalmi technológiáinak kifejlesztéséhez járulnak hozzá. Sőt mi több, a bajor prémiumgyártó rajongói Las Vegasban ülhetnek bele először az első BMW X7 modellbe, amelyben utasként egy látványos terepjáró kaland részeseivé is válhatnak.