Felvásárolja az ABB a BMW beszállítóját

Az ABB svájci központú gépipari konszern felvásárolja az osztrák Bernecker & Rainer (B&R) ipari automatizálással foglalkozó vállalatot – jelentették be a svájci cég illetékesei.

Bár az ABB nem nyilatkozott a felvásárlás összegéről, egy ágazati szakértő szerint az megközelítheti a 2 milliárd dollárt, azaz közel fele az ABB eddigi legnagyobb felvásárlásának. Az ABB 2012-ben az amerikai Thomas & Betts-t 3,9 milliárd dollárért vásárolta fel.

Az ABB illetékesei szerint a kedden bejelentett akvizíció 15 milliárd dollárra növeli majd a svájci anyavállalat értékesítési bevételeit az ipari automatizálás területén, és megszilárdítja második pozícióját az ipari automatizálás területén a német Siemens mögött. Az ABB ezzel megelőzi a rivális Emersont, a Rockwell Automationt, valamint a General Electricet is.

Az 1979-ben két mérnök által alapított B&R megrendelői közé tartozik egyebek között a Nestlé, a Procter & Gamble és a Roche. Autógyártó ügyfelei például a BMW, a Daimler és a Volkswagen.

A zürichi központú ABB jelenleg több mint 100 országban van jelen, és több mint 132 000 munkavállalót foglalkoztat.    A felvásárlás az év közepére fejeződhet be.