Mechatronikában erős vállalatot vett az egri vállalat anyacége

Az Egerben is termelő Aventics bejelentette, hogy megvásárolta a fejlett mechatronika területén élenjáró Vector Horizon Technology vállalatot. Ezzel a cégvásárlással a pneumatika szakértői globálisan erősítik pozíciójukat a kereskedelmi járművek üzletágában.

Tovább bővíti üzleti tevékenységét az Aventics a pneumatikán túlmenően, hogy a vevői igények kielégítése érdekében mind pneumatikus, mind elektronikus rendszereket és alkatrészeket is kínálhasson a piacon. A nemzetközi cégcsoport ennek jegyében jelentette be a Vector Horizon Technology LLC felvásárlását: egy olyan, magas technológiai színvonalat képviselő vállalatról van szó, mely a fejlett mechatronika területén – elsősorban a teherautó-ipari ágazatban – világviszonylatban élen jár az innovációban, de az Aventics globális ágazatainak és piacának több más területét is lefedi. A társaság figyelmének középpontjában a motorok károsanyag-kibocsátási technológiái állnak. A VHtek elektromos működtetésű egységeket, szelepeket, kibocsátás-szabályozókat, illetve egyéb alkatrészeket gyárt a hatásfok növelése és a károsanyag-kibocsátás csökkentése érdekében.

Üzleti tevékenységében a VHtek az elektromechanikus és elektropneumatikus működtetésű termékek és alkalmazások tervezésére, kutatására, fejlesztésére, prototípusok elkészítésére összpontosul; ezek közé tartoznak a légszelepek is, mint például a kipufogógáz-visszavezető (“EGR”) szelepek, a kipufogógáz pillangószelepek, valamint a visszacsapó-szelepek, elsősorban a közepes- és nagyméretű motorokban történő alkalmazásokban.

Az Aventics konszern Lexingtonban (Kentucky állam, USA) működő vállalata 2017. március elején vásárolta meg a VHtek-et.