Elindult a technikusképzés harmadik üteme az Apollónál

Az Apollo Tyres április elején kötött ösztöndíjszerződést azokkal a középiskolásokkal, akik most, a tanév lezárultát követően, július 1-jén megkezdik az elméleti képzést Gyöngyösön. Ősszel pedig 10 hetes szakmai gyakorlaton vehetnek részt, méghozzá Indiában és Hollandiában, az Apollo Tyres ottani gyáraiban.

Különleges képzésben vesznek részt nyáron az Apollo Tyres magyar üzemének technikus munkatársai, amelynek végén Abroncsgyártó OKJ-s végzettséget szerezhetnek. A tréning célja, hogy a technikusok magabiztos szaktudással indíthassák majd el a gyöngyöshalászi gyár első gépeit. Az Apollo munkatársai Európa egyik legmodernebb, korszerű technológiával felszerelt üzemében kezdhetik majd meg pályafutásukat.

A képzéssel kapcsolatban Bányai Tibor, az Apollo Tyres Hungary humánerőforrás igazgatója megjegyezte: „Rendkívül örülünk annak, hogy az Apollo Tyres abroncsgyártó OKJ-s képzésének már a harmadik csoportját tudjuk elindítani, és hogy további 120 technikussal bővül majd az Apollo családja. Számunkra nagyon fontos, hogy a leendő munkatársaink a gyár minden pontját ismerjék, és ehhez elengedhetetlenek az általunk szervezett hazai és külföldi tréningek. Természetesen odafigyelünk arra, hogy ne csak elméletben, hanem gyakorlatban is ismerjék az Apollo Tyres folyamatait.”

Az OKJ-s abroncsgyártó képzésben az első két körben 66, illetve 78 technikus vett részt. Kiegészülve az oktatást most kezdőkkel, az év végére már több mint 250 magasan képzett technikus dolgozik majd az Apollo Tyres-nél.