Százmilliós fejlesztés Miskolcon

Százmillió forintos nagyságrendben kezdődnek fejlesztések az autóiparban érdekelt japán Shinwa konszern miskolci gyárában, amelynek termékei immár amerikai gyártmányú gépkocsikban is megjelennek – közölte a nyolcszáz, köztük japán és maláj szakembert foglalkoztató Shinwa Magyarország Precíziós Kft.

A tájékoztatás szerint immár tizennyolc éve, hogy a japán cég Miskolcot választotta európai központjának, az eltelt időszakban világszinten elismert lett a borsodi gyártóközpont.     Ma már szinte minden autómárkában megtalálhatók a Shinwa Miskolcon gyártott klímavezérlő- és audio előlapjai és funkcionális gombszettjei, amelyeket vezető európai, ázsiai és amerikai autómárkákba szerelnek be.

Az elmúlt években jelentős beruházások zajlottak a cégnél, számos új fröccsöntő gépet telepítettek, a kezdetekhez képest kapacitásukat megnégyszerezték, és európai viszonylatban is egyedülálló festőegységet hoztak létre, a fejlesztések pedig tovább folytatódnak.

A tájékoztatás kitér arra is, hogy a Shinwa miskolci egysége nem egyszerű összeszerelő üzem, a gyár szakemberei a vevőkkel egyeztetve komoly termék-projekteket készítenek elő, egyedi gyártástechnológiával állítva elő azokat.

A cég dinamikus fejlődési pályára állt, 2014-hez képest tavaly nettó árbevétele ötszáz millió forinttal csaknem 9,2 milliárd forintra nőtt, miközben az üzemi eredmény 172 millió forintról 228 millió forintra emelkedett.