Átadták az Év Magyar Autója díjakat

ÉMA 2024

Sok remek és izgalmas autót, rengeteg tesztet és persze rendkívül szoros küzdelmet hozott az Év Magyar Autója verseny ötödik, jubileumi felvonása, amelynek díjátadó ünnepségét április 11-én a Mol Campuson rendezett Budapest Automotive Summiton tartották.

Az Autós Nagykoalíció (ANK), a Zöldjárműipar.hu és a Járműipar.hu által szervezett versenyre 21 márka 39 autót jelölt. A Magyar Év Autója 2024 díjakért 22 modell indult, az Év Zöldautója 2024 díjakért pedig 16 modell küzdött. Kiosztották a verseny fődíjának számító Év Magyar Autója 2024 díjat, az Év Beszállítója 2024 díjat, a közönségdíjat és átadták az év autós PR-szakemberének járó oklevelet is.

díjak ÉMA 2024

A díjakat egy fiatal formatervező, Frick-Törzsök Rebeka alkotta meg öt évvel ezelőtt, azóta is nagy népszerűségnek örvend ez különleges, egyedi porcelán plasztika.

A díjakat idén Mészáros Virág, a Humda Magyar Autó-Motorsport és Zöld Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. vezérigazgatója, valamint Knezsik István, az Autós Nagykoalíció elnöke adták át.

Magyar Év Autója 2024 díjat ítélt az öttagú zsűri (Csordás Gábor, Gulyás Péter, László Ferenc, Miklós-Illés Kálmán és Biró Csongor) a városi autók kategóriában a Toyota C-HR modellnek, a díjat Varga Zsombor a Toyota PR-igazgatója vette át.

toyota_c-hr

Magyar Év Autója 2024 díjat ítélt a zsűri a családi autók kategóriában a Nissan X-Trail modellnek, a díjat Mihályi Norbert aftersales igazgató vette át.

nissan_xtrail

Magyar Év Autója 2024 díjat kapott az üzleti autók kategóriában az Opel Astra Sports Tourer, a díjat Rosta Gergely az Opel márkaigazgatója vette át.

opel_astra_st

Magyar Év Autója 2024 díjat nyert a prémium autók kategóriában a Volkswagen Touareg, a díjat Papp Zoltán márkaigazgató vette át.

vw_touareg

Magyar Év Autója 2024 díjat kapott a szabadidő-autók népes kategóriájában a Mazda CX-60 dízelmotorral szerelt változata, a díjat Burovincz Eszter marketing- és PR-vezető, valamint Együd Tibor márkavezető vették át.

mazda_cx60

Magyar Év Autója 2024 díjat nyert szoros küzdelemben a sportautók kategóriájában a BMW M2 Coupé, a díjat Salgó András kommunikációs vezető vette át.

bmw_m2

Magyar Év Autója 2024 díjat ítélt a szakmai zsűri a kishaszonjárművek kategóriában a Volkswagen Amaroknak, a díjat Kovács András márkaigazgató vette át.

vw_amarok

Év Zöldautója 2024 díjat nyert a városi zöld autók kategóriában az MG4, a családi zöld autók kategóriában pedig az MG5, a díjakat Molnár Andrea marketing- és PR-vezető, valamint Szabó Csaba márkaigazgató vették át.

mg4

mg5

Év Zöldautója 2024 díjat kapott a zöld szabadidő-autók kategória nyertese, a Hyundai Kona ev. A díjat átvette Ördög Ibolya marketing- és kommunikációs vezető.

hyundai_kona

Év Zöldautója 2024 díjat kapott a zöld kishaszonjárművek kategóriában a Nissan Townstar EV Van, a díjat Mihályi Norbert vette át.

nissan_townstar_ev_van

Év Zöldautója 2024 elismerést kapott a zöld prémium autók kategóriában a Lexus RZ, a díjat Varga Zsombor vette át.

lexus_rz

Év Zöldautója 2024 díjat ítélt a zsűri a zöld üzleti autók kategóriában a BMW i5 modellnek, a díjat Gombos Zoltán, a BMW Magyarország ügyvezető igazgatója vette át.

bmw_i5

A verseny fődíját, az Év Magyar Autója 2024 díjat a hazai autógyártás egyik remeke, az Audi RS Q3 Sportback modell érdemelte ki, a díjat Zakariás Fruzsina az Audi márkaigazgatója és Lőre Péter, az Audi Hungaria kommunikációs igazgatója vették át.

audi_rsq3

Az Év Beszállítója 2024 díjat az autógyártók és a szakmai újságírók jóvoltából a KION ITS Hungary logisztikai vállalat nyerte, a díjat Szalay Gábor, a vállalat első embere vette át.

kion

Varga Zsombor lett az Év Autós PR-szakembere, a közönségdíjat – a 39 jelölt autó közül – a közönség szavazata alapján az Opel Astra Sports Tourer kapta, a díjat Dános András vette át.

pr kozonseg