Felújítják a villanymozdonyokat

Traxx
Az Alstom és a MÁV Vagon mintegy 3 millió euró értékű szerződést kötött a MÁV-Start flottájába tartozó 25 darab Traxx típusú villanymozdony forgóvázának felújítására – közölte a MÁV.

Kiemelték, a várhatóan 3 év alatt megvalósuló projekt célja a járművek minőségének és megbízhatóságának javítása, valamint a vasúti közlekedés biztonságának és hatékonyságának növelése.    A tájékoztatás szerint a munkákat a két cég közösen végzi, a MÁV Vagon felel a forgóvázak felújításáért, a hajtóművek leszereléséért és visszaszereléséért, a kerékpárok javításáért, míg az Alstom a hajtóművek nagyjavítását, új tengelyek és keréktárcsák szállítását biztosítja. A forgóvázak szét- és összeszerelése, valamint üzembe helyezése a MÁV Vagon szolnoki központjában történik, míg a hozzá kapcsolódó hajtómű-felújítást a németországi Hennigsdorfban végzik.

A felújítandó hajtóművek első szállítmánya 2023. december 12-én indult el Szolnokról, amelyek a javítást követően várhatóan 2024 első negyedévében érkeznek vissza, azután beépítik azokat a felújított forgóvázakba.
A Traxx-ok a MÁV-Start flotta legfiatalabb villanymozdonyai, összesen már így is több mint 60 millió kilométert futottak – közölte a vasúttársaság.