Elkészült a Püspökladány-Biharkeresztes vasútvonal villamosítása

villamosítás
Elkészült a Püspökladány-Biharkeresztes vasútvonal villamosítása – jelentették be Berettyóújfaluban, a térség polgármestereinek részvételével a vasúti pálya mellett tartott sajtótájékoztatón.

Bói Loránd, az Építési és Közlekedési Minisztérium (ÉKM) közlekedésstratégiáért felelős helyettes államtitkára azt mondta, a tárca kiemelt célja a vasút fejlesztése.    A mostani fejlesztés során, a korábbi pályafelújítást követően a villamosítás és a kapcsolódó infrastruktúra kiépítése történt meg – jelezte. Hozzátette: a beruházás olyan stratégiai jellegű vasútvonalon valósult meg, amely Sárrétet a bihari térséggel, a fővárost és az ország többi részét Erdéllyel, az erdélyi városokkal köti össze.

Bói Loránd rámutatott: a villamosítással egyidejűleg elkészült több megálló, állomás akadálymentesítése, térvilágítások korszerűsítése és új utastájékoztatási rendszerek kialakítása.    A beruházás lehetővé teszi, hogy decembertől, a következő menetrendi évtől kezdődően “bőségesebb kiszolgálást biztosítson az ÉKM megrendelésére a MÁV-Start Zrt.”. A tervek szerint decembertől óránként fognak közlekedni a személyszállító vonatok, naponta 4-5 vonat megy majd Nagyváradra a fejlesztésnek köszönhetően – tette hozzá a helyettes államtitkár.