Az AutoWallis lesz az MG alkatrész-kereskedelmi szolgáltatója a régióban

MG
Megállapodást kötött a SAIC Motor és az AutoWallis csoport, amelynek alapján a magyar vállalat lesz az MG márka alkatrész-kereskedelmi szolgáltatója a régió 13 országában.

A megállapodással az AutoWallis tovább erősíti nemzetközi jelenlétét és Görögországba is belép. Az érintett országokban (Magyarország, Albánia, Csehország, Görögország, Horvátország, Lengyelország, Románia, Szlovákia, Szlovénia, Szerbia, Montenegró, Bosznia-Hercegovina, Koszovó) az AutoWallis nagykereskedelmi üzletága fogja ellátni az MG részére a márkával kapcsolatos alkatrész-kiszállítási, valamint -raktározási szolgáltatási feladatokat úgy, hogy az alkatrészek az SAIC Motor CEE tulajdonában lesznek.

A sanghaji székhelyű SAIC Motor Corp. Ltd. a legnagyobb kínai autógyártó, 2022-ben 5,3 millió darab gépjárművet értékesített többféle márkanév alatt. 2021-ben már a világ harmadik legnagyobb elektromos hajtású gépjárműgyártója volt, a tradicionálisan brit MG márkájú járműveket 2007 óta gyártja.

Az AutoWallis Nyrt.-t a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) prémium kategóriájában jegyzik. Árbevétele 2022-ben 270 milliárd forint volt, 39 százalékkal nőtt az előző évhez képest. A pénzügyi tételektől tisztított, adózás és értékcsökkenési leírás előtti eredmény (ebitda) 85 százalékkal nőtt, meghaladta a 14,52 milliárd forintot.