Megtorpanás Kínában

Kínában
Kínában lassult a kiskereskedelmi forgalom növekedése és az ipari termelés bővülése júliusban éves szinten, és nőtt a munkanélküliség júniussal összevetve – áll a kínai statisztikai hivatal jelentésében.

A kínai ipari termelés bővülése 3,7 százalékra mérséklődött júliusban éves szinten a júniusi 4,4  százalékról. Az elemzői várakozások átlagában a júniusival megegyező, 4,4 százalékos ipari termelésnövekedés szerepelt júliusra. Az idei első hét hónapban az ipari termelés 3,8 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit.

Ugyancsak ismertették, hogy a kínai kiskereskedelmi forgalom 2,5 százalékkal nőtt éves szinten júliusban, ami lassulás a júniusi 3,1 százalékhoz képest és elmaradt az elemzők által várt 4,5 százaléktól. Az idei első hét hónapban a kiskereskedelmi forgalom 7,33 százalékkal nőtt éves szinten.    Kína kiskereskedelmi forgalma 0,2 százalékkal csökkent, az ipari termelése 3,6 százalékkal nőtt tavaly.

A statisztikai hivatal kimutatása szerint az elemzői várakozásoknak megfelelően 5,3 százalékra emelkedett a munkanélküliség Kínában júliusban a júniusi 5,2 százalékról.