Ezer diák már biztosan ingyen láthatja a Csontváry kiállítást

Csontváry
Május 18-án a Volkswagen Magyarország ezer felsőoktatásban tanuló hallgatót hívott meg a Szépművészeti Múzeumba, hogy ingyen tekinthessék meg a „Csontváry 170” kiállítást. A jegyek mindössze 7 nap alatt elfogytak, a programban résztvevő egyetemek regisztrált hallgatói így térítésmentesen látogathatnak el egyszeri alkalommal a Múzeumba.

Lezárult a jelentkezés, ezer hallgató léphet be ingyen július 2-ig a „Csontváry 170” kiállításra a Volkswagen Magyarország és a Szépművészeti Múzeum közös kezdeményezésének keretében. Összesen kilenc hazai felsőoktatási intézmény hallgatói nyertek belépést és tekinthetik meg a festőgéniusz munkáit. Ezúton is köszönjük az Eötvös Loránd Tudományegyetem, az Óbudai Egyetem, a Budapesti Műszaki és Gazdasági Egyetem, a Tan Kapuja Buddhista Főiskola, az Eötvös József Főiskola, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem, a Budapesti Gazdasági Egyetem, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem, valamint a győri Széchenyi István Egyetem hallgatói önkormányzatainak azt, hogy partnereink voltak ebben a kezdeményezésben és jó kikapcsolódást kívánunk regisztrált hallgatóiknak a múzeumban!

„Büszkék vagyunk erre a kezdeményezésre, és nagyon örülünk annak, hogy ilyen nagy érdeklődés övezte programunkat” – mondta el Papp Zoltán, a Volkswagen hazai márkaigazgatója. „Nagyon jó szórakozást és feltöltődést kívánunk a hallgatóknak és bízunk abban, hogy sikerül élményt szereznünk nekik ezzel a látogatással.”

„Csontváry 170”

Csontváry Kosztka Tivadar (1853–1919) születésének 170 éves évfordulóját közös kiállítással ünnepli a Szépművészeti Múzeum-Magyar Nemzeti Galéria és a pécsi Janus Pannonius Múzeum. A mintegy 40 művet felvonultató tárlat tisztelgés a magyar festészet történetének egyik legeredetibb és legismertebb alkotója előtt. A Szépművészeti Múzeumban utoljára 60 évvel ezelőtt, 1963-ban nyílt kiállítás Csontváry műveiből. Akkor a legnagyobb műveknek a Márvány Csarnok adott helyet, most a felújított Ión-Pergamon Csarnok oszlopokkal tagolt tágas tereiben együtt látható A taorminai görög színház romjai és a Baalbek, a Panaszfal bejáratánál Jeruzsálemben és a Mária kútja Názáretben, a Jajcei és a Schaffhauseni vízesés, valamint a híres Magányos cédrus és a Zarándoklás a cédrusokhoz Libanonban.