30 év nem elég – hosszabbított a Skoda a hoki-világbajnoksággal

Skoda Tampere-küldetés
A Škoda Auto 1993 óta folyamatosan támogatja az IIHF jégkorong-világbajnokságot hivatalos főszponzorként. A május 12. és 28. között a finnországi Tamperében és a lett fővárosban, Rigában megrendezett vébén az autógyártó 45 járműből álló flottát bocsát a szervezők rendelkezésére, amelyek többsége tisztán elektromos vagy plug-in hibrid jármű. A magyar hokicsapat május 13-án kezd Dánia ellen, egy másik magyar csapat pedig május 15-én indul Tamperébe egy Skoda Enyaq iV modellel…

“A Škoda és a jégkorong kéz a kézben járnak. Már 30 éve vagyunk a jégkorong-világbajnokság hivatalos főszponzora, és tavaly 2027-ig meghosszabbítottuk ezt a különleges partnerséget. A közelgő esemény tökéletes színpadot biztosít számunkra, hogy bemutassuk új márkaidentitásunkat és aktuális elektromos modelljeinket – mondta Martin Jahn, a Škoda Auto igazgatótanácsának értékesítésért és marketingért felelős tagja.

Hosszú távú szponzoráció
Május 12. és 28. között a finnországi Tamperében és a lett fővárosban, Rigában a világ legjobb 16 válogatottja – köztük Magyarország csapata – mérkőzik meg a 2023-as IIHF jégkorong-világbajnokságon. A Škoda Auto 1992 óta támogatja az IIHF jégkorong-világbajnokságot mobilitási partnerként, 1994-től pedig az autógyártó a hivatalos főszponzor. A partnerségi szerződést 2022-ben öt évvel, 2027-ig meghosszabbították.

230504-IIHF-2_1d2f848f-1536x1024

A Škoda Auto új márkaarculatot mutat be és járműparkot biztosít a szervezőknek
A hagyományoknak megfelelően a Škoda logója a jégpálya középső körén, a lelátó tábláin és az arénák körül található egyéb helyeken is jól látható lesz. Idén azonban bemutatja új márkaarculatát. Ezt nemcsak az új kép- és szóvédjegy fejezi ki, hanem az új márkastratégia is, amelyet a stadionokban és a stadionok környékén tartott termék- és márkabemutatókkal emelnek ki. A Škoda a tamperei jégpályán az Enyaq Coupé RS iV-t az ikonikus mamba green színben, az Enyaq RS iV-t pedig phoenix orange színben mutatja be, míg Rigában az Enyaq Coupé Sportline iV-t phoenix orange színben, az Octavia Combi RS iV-t pedig mamba green színben láthatják a nézők. Ezen kívül az autógyártó az esemény hivatalos szurkolói zónáin belül is elhelyezi elektromos modelljeit. A vébé-matricával díszített autók a fogadó városok utcáin is láthatóak lesznek. A szervezők által ingázó 45 jármű közül gyakorlatilag mindegyik plug-in hibrid vagy elektromos modell, mint például az Enyaq iV, az Enyaq Coupé iV és az Enyaq Coupé RS iV 4×4. Ezek mindegyike smaragdzöld vagy elektromos zöld színben pompázik, és a Škoda Auto, mint a 2023-as IIHF jégkorong-világbajnokság hivatalos főszponzora logóját viseli.

Még több élmény a Škodaverse segítségével
A torna ideje alatt a Škoda Auto megismerteti a nézőket a 2022-ben bevezetett Škodaverse-zel. A szurkolók otthon és a stadionokban a virtuális 3D-s valóságon keresztül ismerhetik meg a jégkorong világát. Ez a kreatív megközelítés a jégkorongrajongók és a Škoda márka közötti kapcsolat erősítését célozza. A Škodaverse számos izgalmas funkciót kínál: játékokat, interakciókat más látogatókkal egyedi Škoda avatarok segítségével, NFT galériát és még sok mást. Az NFT zsetonok egyedi kapus sisakot hoznak létre, amely minden résztvevő nemzet kulturális örökségét képviseli. A kezdeti tervezést mesterséges intelligencia segítségével hozták létre, majd 3D-s vizualizációs technikákkal valósították meg. A tervezők azt tűzték ki célul, hogy olyan egyedi maszkokat hozzanak létre, amelyeket a kapusok általában nem viselhetnének, miközben az egyes országok sajátos kulturális örökségét ünneplik. A kiemelkedő pillanatok között szerepel a tamperei szurkolói zóna virtuális reprodukciója. A torna kezdete után a felhasználók egyedi zsetonokat is igényelhetnek, és még arra is esélyük van, hogy megnyerjenek egy utazást, amely jegyeket tartalmaz a tamperei jégkorong-világbajnokság döntőjére. A részvételhez a szurkolók bejelentkezhetnek a Škodaverse-be, és részt vehetnek a versenyben.

2023 IIHF alkalmazás
Idén a Škoda Auto a 2023 IIHF applikáció kizárólagos partnere, amely izgalmas háttérbeszámolókat és érdekes statisztikákat kínál a jégkorongrajongóknak. A gólriasztással ellátott élő ticker a szurkolókat is folyamatosan képben tartja az eseményekről. Emellett a felhasználók megtippelhetik a mérkőzések kimenetelét, és megoszthatják jóslataikat barátaikkal. Az alkalmazás több nyelven, Android és iOS rendszerre is elérhető.