Miniszter fogadta az Audi Hungaria vezetőségét

lakkozó, Merkel, Audi Hungaria
Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter hivatalában fogadta az Audi Hungaria Zrt. vezetőit, Alfons Dintner igazgatósági elnököt, Patrick Heinecke pénzügyekért felelős igazgatósági tagot és Lőre Péter vállalati kommunikációért és kormánykapcsolatokért felelős igazgatót – közölte a Gazdaságfejlesztési Minisztérium (GFM).

A felek áttekintették a gazdaság, valamint a járműipar helyzetét, a rövid és hosszú távon jelentkező kihívásokat.    A közlemény szerint Nagy Márton hangsúlyozta az autóipar és az akkumulátorgyártás jelentőségét, valamint rögíztette, hogy az Audi meghatározó szereplője a gazdaságnak, 12 ezer családnak biztosít megélhetést, árbevétele megközelíti a 8 milliárd eurót.

A miniszter kiemelte a német-magyar gazdasági kapcsolatok jelentőségét, különös tekintettel arra, hogy Németország Magyarország legmeghatározóbb működőtőke befektetője és kereskedelmi partnere.

A tárcavezető szerint bizakodásra ad okot, hogy az Audi Hungaria 2022-ben rekordteljesítményt nyújtott, a magyar gazdaság pedig a háború és szankciók sújtotta gazdasági helyzetben is dinamikusan tudott növekedni. A recesszió kivédéséhez azonban új beruházásokra, az FDI bevonzására, az export növelésére van szükség. Ez áll az új iparpolitika fókuszában, miközben meg kell őrizni azt az eredményt, hogy a vidéki gazdasági centrumok globálisan is vonzó célpontot jelentenek a legmodernebb technológiai beruházások számára.

A felek egyetértettek abban, hogy tovább kell mélyíteni a gazdasági együttműködést, ösztönözni kell az innovációt és a fejlesztéseket – olvasható a GFM közleményében.