Győri motorokkal indult el az Audi Q8 e-tron gyártása

Audi Q8 e-tron
December közepén legördült az első Audi Q8 e-tron a gyártósorról az Audi AG brüsszeli telephelyén, amellyel kezdetét vette az elektromos SUV-k csúcsmodelljének új korszaka. Az Audi Q8 e-tron optimalizált hajtási koncepció alapján készülő elektromos hajtásai az Audi Hungariánál készülnek. Győrben 2018-ban indult az elektromos hajtások sorozatgyártása, melyből már több mint 350 ezer készült a vállalatnál.

Brüsszel 2018 óta az Audi AG első szén-dioxid-semleges gyártótelephelye, melyet 2020-ban az Audi Hungaria követett. A fenntarthatóság nem csupán a vállalatok működését jellemzi, hanem az őket összekötő logisztikai folyamatokat is, hiszen az elektromos hajtások szén-dioxid-semleges, zöld vonatokkal jutnak el Győrből Brüsszelbe.

Az Audi Q8 e-tron hatótávja az optimalizált hajtási koncepciónak, a jobb aerodinamikának, valamint a nagyobb töltési teljesítménynek és akkumulátorkapacitásnak köszönhetően eléri az 582 kilométert  az SUV-k esetén és a 600 kilométert a Sportback modelleknél (WLTP szerint).

1 Comment on Győri motorokkal indult el az Audi Q8 e-tron gyártása

  1. Hát nekem neutrális a hír
    Nem vagyok potenciális vásárló sem!!
    Csak ennyi
    barátilag
    J.L

Comments are closed.