Újabb motorosbarát szalagkorlátokat helyez ki a HUMDA és a Magyar Közút, vezetéstechnikai videók a HUMDA most induló mobilapplikációjában (x)

szalagkorlát
Újabb 13 helyszínen, több mint 800 méternyi motorosbarát szalagkorlátot helyez ki a HUMDA Magyar Autó-Motorsport és Zöld Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. és a Magyar Közút Nonprofit Zrt. A HUMDA szakértőinek, valamint a Dél-Dunántúli Motoros Egyesület kezdeményezésére indult programban telepítendő modern, energiaelnyelő, alácsúszásgátló korlátok a motorkerékpárosok által kedvelt útvonalakat teszik biztonságosabbá.

A motorosbarát korlát lényege, hogy közvetlenül a talaj szintje felett is fut egy elem, ami meggátolja, hogy a motoros átcsússzon a korlát alatt, vagy ami még rosszabb, hogy a korlát lábának csapódva életveszélyes sérüléseket szenvedjen. Az első két védőelemet tavaly ősszel Bajna és Héreg között helyezték ki az 1119-es út két kanyarjában. A kedvező visszajelzések nyomán a munka idén is folytatódik: 12 Baranya megyei és egy borsodi szakaszon épül összesen 802 méternyi szalagkorlát.

szalagkorlát

A biztonság hangsúlyos szerepet kap a HUMDA most induló új, a App Store-ból és a Play Áruházból letölthető mobilapplikációjában is, amelyben számtalan hasznos információ mellett vezetéstechnikai oktatóvideókat is megtalálhatnak az érdeklődők. A versenypályák és szervizek elérhetőségei mellett többek között éttermek, helyi nevezetességek és túraútvonalak között válogathatunk. Ezen felül versenyzői adatok, balesetmegelőzési tanácsok, túraszervező, illetve ajánló is fellelhető a programban, ahol még a veszélyes útszakaszok, úthibák és balesetek bejelentésére is van lehetőség.

A HUMDA app-ban oktatóvideó-sorozat is indul, amelyben a szlalomozásról, a veszélyhelyzetek kikerüléséről, a vészfékezésről, valamint a helyes üléspozícióról és a kezelőszervek beállításáról is tanulhatnak gyakorlott szakértőktől az autósok és motorosok. A Drive Safety és a Moto Safety online verziója, így aki nem tudott részt venni a képzéseken a videókból megtanulhatja a legfontosabb ismereteket.

HUMDA applikáció_4

A HUMDA applikációját innen lehet letölteni Androidra: https://play.google.com/store/apps/details?id=hu.rfit.automotorsport

A HUMDA applikációját innen lehet letölteni iOS-re: https://apps.apple.com/hu/app/humda/id1607133935

(x)