Olaszországban épít váltóüzemet a Stellantis

Stellantis, Mirafiori
A Stellantis autóipari konszern megállapodást írt alá a Punch Powertrain vállalattal a hibrid és plug-in hibrid elektromos járművekhez szánt elektromos duplakuplungos sebességváltók (eDCT) olaszországi gyártásának megkezdéséről – közölte az autógyártó.

A gyártókapacitást a Stellantis olaszországi központi telephelyén, a torinói Mirafiori üzemben, a franciaországi Metz városában lévő üzem már meglévő gyártókapacitásának a kiegészítéseként hozzák létre – jelentette be a nagyvállalat.

Az új Mirafiori e-Transmissions összeszerelő üzem várhatóan 2024 második felében kezdi meg a termelést. A teljes termelési kapacitás elérésekor a mirafiori és a metzi üzemek együttesen el fogják tudni látni a cég összes európai autógyártóüzemét eDCT sebességváltóval.

A vállalat tervei szerint a Mirafiori üzem lesz a konszern újrahasznosítási központja is, ahol a járművek szétszerelését, bontását és felújítását is végzik. A Stellantis 2030-ig a tízszeresére tervezi növelni az újrahasznosításból származó bevételét. A konszern bevételét pedig az elektromobilitásra való átállással Carlos Tavares vezérigazgató márciusban bemutatott tervei alapján 2030-ig duplájára, 300 milliárd euróra növelik.