Megmarad a Renault Hungária csapata

Lezárult a Renault Hungária felvásárlása, melynek során az AutoWallis és a Salvador Caetano csoport által alapított vállalat tulajdonába került a Renault, a Dacia és az Alpine márkák kizárólagos magyar importőri joga – közölte az AutoWallis.

Kiemelték: azt tervezik, hogy a Renault és a Dacia piaci részesedését 10 százalék fölé növelik 2023-ban a 2021-es 9-ről.    Az importőri tevékenységet továbbra is a Renault Hungária csapata végzi, ugyanakkor az új tulajdonosok meglévő tapasztalataikra, tőkeerejükre és innovációs képességeikre alapozva kívánják növelni a márkák piaci pozícióját és népszerűségét – jelezték.

Andrew Prest, az AutoWallis nagykereskedelmi üzletágának vezetője a közlemény szerint felidézte, hogy a Renault Hungária 2021-ben több mint 13 ezer gépjárművet értékesített Magyarországon. A Dacia a hetedik legnagyobb márka volt a magyar piacon 8139 értékesített autóval, míg Renault-ból 5207 fogyott tavaly. Az idei év első 9 hónapjában Renault-ból 3534, Daciából pedig 5483 kelt el.

Az üzletágvezető szólt arról is, hogy a Renault csoport az elmúlt években több mint 5 milliárd eurót költött elektromos járművek fejlesztésére, és legalább 11 új modellt tervez piacra dobni 2025-ig, melyek mindegyike villamosított változatban is elérhető lesz. A Dacia a leggyorsabban növekvő autómárka Európában a magánvásárlók körében, az Alpine márkát pedig a gyártó kiemelten fejleszti – tette hozzá.

Az AutoWallis csoport és portugál partnere egyenlő hányaddal alapította az AutoWallis Caetano Holding Zrt.-t – írták a közleményben.