22 márkakereskedéssel kezdi meg az értékesítést az MG Motor Hungary

MG
 A brit eredetű Morris Garages (MG) hazai importőre, a Duna Motors Disztribúció Kft., bejelentette, hogy 22 tagú, országos lefedettséget biztosító kereskedői hálózattal kezdi meg hivatalosan az MG márkajelzésű gépjárművek értékesítését Magyarországon. 

A brit hagyományokkal rendelkező MG márka azt tűzte zászlajára, hogy ahogy annak idején – a sportautókat kihozva a versenypályáról a közutakra – a sportautózást elérhetővé tette szélesebb rétegek számára, most a legfejlettebb autóipari technológiák és az alternatív meghajtás váljon általa elérhetővé a lehető legszélesebb vásárlóközönség számára. A márka az innovatív technológiát és korszerű formanyelvet ötvözi termékeiben az észszerű árazással, így biztosítja, hogy a vásárlók többet kapjanak a pénzükért: több műszaki tartalmat, magasabb felszereltséget, hosszabb hatótávot, hosszabb garanciaidőt. A márka Nyugat-Európa 17 országában több mint 400 márkakereskedéssel 2021-ben megháromszorozta az eladásait. Idén pedig, a budapesti székhelyű regionális központ létrehozásával, a régió 5 országában indul a közép-kelet-európai, és azon belül a magyarországi értékesítés is.

A Duna Autó cégcsoport közel másfél éve kezdte meg a disztribúciós jogokra irányuló tárgyalásait Kína legnagyobb járműgyártó vállalatával, a SAIC Motor Corporationnel. A tárgyalássorozatot a kezdetektől Ormos Péter, a csoport tulajdonos igazgatója irányította, melynek eredményeként a cégcsoport 2022 márciusának végén bejelenthette, hogy a Duna Motors Disztribúció Kft. néven bejegyzett vállalata nyerte el a márka magyarországi importőri jogát. Az MG márka kínálatában a hagyományos belsőégésű motorral szerelt autók mellett kaphatóak lesznek plug-in hybrid technológiával és kizárólag elektromos hajtással rendelkező modellek is. A márka három autót jelölt a 2023-as Év Magyar Autója díjakra.