A Knorr Bremse és a GTE szervez gépészeti konferenciát

DAC, Knorr Bremse, gépészeti
A Knorr-Bremse vasúti ágazatának budapesti telephelye ad otthont a Gépipari Tudományos Egyesület (GTE) által szervezett Gépészeti szakmakultúra konferenciának szeptember 29-én, amely a gépipari ágazat, a rokonszakmák és a tudományos élet képviselőinek a fóruma. 

A szimpózium harmincnál is több szakmai előadásának fókuszában a gépészeti termékfejlesztés áll. A Knorr-Bremse vasúti mérnökei egyebek között betekintést adnak a társaságnál világszínvonalú megoldásokon zajló tervezés, a gyártás és a tesztelés részleteibe. Emellett  bemutatják azt is, hogy a legmodernebb vasútbiztonsági eszközök fejlesztése során miként alkalmazzák az olyan új technológiákat, mint a mesterséges intelligencia és az additív gyártás.

A rendezvény napjainkra az egyik legnívósabb és legfontosabb ágazati fórummá nőtte ki magát. Az esemény rangját jól példázza, hogy főtámogatói között olyan jelentős szakmai és tudományos műhelyek találhatók, mint a Magyar Tudományos Akadémia  Műszaki Tudományok Osztálya, a Gépszerkezettani Tudományos Bizottság, valamint BME Gépészmérnöki Kar Gép- és Terméktervezés Tanszéke is  A Knorr-Bremse Budapest a tekintélyes szakmai seregszemle helyszínét biztosítja saját telephelyén.

A gépipari ágazatot és rokon szakmákat – ipariforma tervezés, méréstechnika, anyagvizsgálat – valamint a tudományos és kutatás-fejlesztési területet képviselő szakemberek eszmecseréjének ebben az évben a Knorr-Bremse Budapest telephelye (1238 Budapest, Helsinki út 105.) ad otthont. A konferencia zárásaként az érdeklődők gyárlátogatáson vehetnek részt, amelynek során valós körülmények között ismerkedhetnek meg a társaság innovációival.