Jelölteket várnak a Gábor Dénes-díjra

Gábor Dénes
A Novofer Alapítvány közzétette a Gábor Dénes-díj 2022 felterjesztési felhívását, amely a civil szféra legnevesebb műszaki alkotói elismerése ma Magyarországon.

A díjjal a hazai és a határainkon túl élő magyar nemzetiségű, a műszaki és természettudományi felsőoktatás képviselőit, a jelentősebb ágazatok, illetve iparágak (távközlés/IT, gépipar/járműipar, biotechnológia/gyógyszeripar, mezőgazdaság, környezetvédelem, energia-/vízgazdálkodás, közlekedés/logisztika, orvostudomány/életminőség javítása, stb.) kutató-fejlesztő szakembereit kívánják elismerni és további alkotó munkára ösztönözni.

Kérik a gazdasági tevékenységet folytató társaságok-, a kutatással-, fejlesztéssel-, felsőfokú képzéssel foglalkozó intézmények, kamarák, műszaki és természettudományi egyesületek, szakmai vagy érdekvédelmi szervezetek, illetve szövetségek vezetőit, hogy jelöljék az általuk szakmailag elismert, és a díjra érdemesnek tartott szakembereket.

 A Gábor Dénes-díjat 2022 decemberében ünnepélyes keretek között, több kategóriában adják át meghívott állami vezetők közreműködésével. A kritériumokat tartalmazó részletes felhívás és a jelentkezéshez szükséges adatlapok, a http://www.gabordenes.hu/palyazati-felhivasok/ internetes címen érhető el letölthető formátumban.

 A felterjesztések leadási határideje: 2022. október 11.