Újra lesz légzsák a Ladákban

Lada Granta
Az AvtoVAZ megkezdte a légzsákokkal felszerelt autók összeszerelését. Az Avtogradnews szerint a Lada Granta Classic’22 modell első légzsákokkal ellátott példányai már elhagyták szerelősort.

A jövőben mind légzsákokkal, mind enélkül is lesznek autók a gyártósoron. Hogy melyikben lesz légzsák, az a megfelelő alkatrészek rendelkezésre állásától függ. Amint arról Maxim Szokolov, az AvtoVAZ elnöke korábban beszámolt, a légzsákkal felszerelt Ladák ára emelkedni fog, de nem kritikus mértékben: 8000 rubellel a vezetői légzsákkal felszerelt autók esetében, és 16 ezer rubellel a két első légzsákkal szerelt kocsik esetében. 2023-ban az AvtoVAZ azt is tervezi, hogy a Lada járművekbe visszakerül az ABS blokkolásgátló fékrendszer és az ESP menetstabilizáló rendszer.

Augusztus elején a gyártó újraindította az Era-Glonass vészjelző rendszerrel felszerelt járművek értékesítését. Augusztus 1-jétől a Lada Granta és a Lada Niva Legend családok minden modellje felár nélkül megkapja ezt az alkalmazást. Jó hír, hogy a Granta már légkondival is elérhető.

1 Comment on Újra lesz légzsák a Ladákban

Comments are closed.