Ismét indul a Hankook abroncsadományozási programja

Hankook
Idén is meghirdeti a Hankook Tire Magyarország Kft. abroncsadományozási programját. Ennek keretében a vállalat abroncsokkal támogatja azokat a kiválasztott közhasznú szervezeteket, akiknek a munkája elképzelhetetlen gépjárműhasználat nélkül. A vállalat ezzel szeretne hozzájárulni ahhoz, hogy a szervezetek által kínált segítség a lehető legnagyobb biztonságban jusson el oda, ahol szükség van rá. Az országos vagy regionális alapítványok és egyesületek pályázatait a www.hankookadomany.hu oldalon várják szeptember 5-ig.

A Hankook Tire Magyarország Kft. immár tizenegyedik éve járul hozzá abroncsadományozási programjával a társadalom számára fontos tevékenységet végző országos és/vagy helyi hatáskörű szervezetek zökkenőmentes működéséhez azzal, hogy ingyenesen biztosítja számukra a gépjárműveiknek megfelelő új gumiabroncsokat. A pályázók kiválasztásakor külön figyelmet fordítanak a kisebb szervezetekre, amelyek számára ez a beruházás különösen megterhelő, vagy akár lehetetlen lenne. A vállalat ezzel szeretne évről évre hozzájárulni ahhoz, hogy a segítség az ország minden pontján biztosan eljusson oda, ahol szükség van rá, azok pedig, akik mások segítésére tették fel az életüket, a lehető leghatékonyabban és legnagyobb biztonságban végezhessék a munkájukat. Ezek a szervezetek nem ritkán évente több tízezer kilométert tesznek meg négy keréken, az elhasználódott vagy nem megfelelő gumiabroncsok lecserélése pedig elengedhetetlen feltétele a biztonságos közlekedésnek.

A Hankook értékteremtő program szerves részeként 2012-ben életre hívott kezdeményezés célja, hogy a különböző szektorokban fáradhatatlanul tevékenykedő civil egyesületek és a mindennapok hősei, a tűzoltók, a mentők és polgárőrök biztonságosabban láthassák el feladatukat, akár betegek, idősek, rászorulók vagy nagycsaládosok megsegítéséért dolgoznak, akár a környezet védelmének szolgálatában állnak. A programnak köszönhetően az elmúlt tizenegy év alatt több mint 22 ezer Hankook abroncsot adományoztak a jó ügyeknek, összesen több mint 1100 szervezet (többek között az Országos Mentőszolgálat, a Magyar Vöröskereszt és a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság) támogatásán keresztül.

A hazánkban egyedülálló program során a Hankook tavaly 2172 abroncsot adományozott, amivel összesen 224 regionális és három országos szervezet mobilitásához járult hozzá. A Hankook Tire Magyarország Kft. a tavalyi és a tavalyelőtti évben kiemelt hangsúlyt helyezett a járvány elleni védekezésben valamilyen módon résztvevő szervezetek támogatására is.