Közösen fejlesztenek mini haszonjárművet a japán gyártók

Toyota
 Nem először működik együtt a három japán gyártó, annál érdekesebb, hogy most mit fejleszt a Suzukival és a Daihatsuval közösen a Toyota. A legkisebb haszonjármű-szegmenst tervezik elárasztani teljesen elektromos modellekkel.
Egy széles körű együttműködés keretében összefogott a Toyota, a Suzuki, a Daihatsu és a Commercial Japan Partnership Technologies (CJPT), hogy megépítsék azt az elektromos kishaszonjármű-platformot, amely a későbbiekben közösen fejlesztett, aprócska modellek egész sorozatának szolgál alapul. A végeredményre a tervek szerint nem is kell sokat várni, 2023-ban már be is mutathatják a csöppségeket. Elsőre furcsának tűnhet, hogy valaki a lehető legkisebb haszonjárművekkel dolgozzon, ám a sűrűn lakott területeken, amelyek a nagyobb népsűrűségű világvárosokban alakultak ki, csak ezek az apróságok képesek ellátni a szállítási feladatokat.

A mini haszonjárműveket először a fukushimai régióban és Tokióban tevékenykedő partnerek veszik majd használatba, ahol a modellek az ott lakók számára is bizonyíthatják rátermettségüket, ezzel is felgyorsítva elterjedésüket.

1 Comment on Közösen fejlesztenek mini haszonjárművet a japán gyártók

  1. Nem hiszem ,hogy ez nálunk L fog terjedni
    Marad inkább helyette a roller és a bicikli……
    csak ennyi
    barátilag
    J.L.

Comments are closed.