Kivételes elismerést kapott BMW gyára

dingolfingi
Kivételes elismerésben részesült a BMW dingolfingi gyára: 2022-ben a müncheni központú vállalatcsoport alsó-bajorországi üzemének jármű-összeszerelő létesítménye nyerte el az „OEM” (Original Equipment Manufacturer) kategória leghatékonyabb gyártási folyamatokat éltető „Automotive Lean Production Award” díját.

A dingolfingi gyár ezzel Európa egyik legjobb és leghatékonyabb, digitális innovációkat alkalmazó autóipari létesítményévé lépett elő. Az elismerést idén tizenhatodik alkalommal ítélte oda az Automobil Produktion szakmagazin és az Agamus Consult menedzsment-tanácsadó cég közös szakmai zsűrije. A díjátadó ünnepséget a tervek szerint november 16-án és 17-én, a spanyolországi Pamplona városában tartják majd.

A szakmai zsűri döntésében meghatározó szerepet játszott a BMW iFactory gyártási stratégia Dingolfingban véghezvitt, következetes alkalmazása. A müncheni központú vállalatcsoport azért dolgozta ki ezt a stratégiát, hogy nemzetközi gyártási hálózata létesítményeit módszeresen az elektromos mobilitásra való technológiai átállás irányába kormányozza: a BMW sorozatgyártása a jövőben hatékony, zöld és digitális lesz. A szakmai zsűri megállapítása szerint „a hatékonyság és a digitalizáció kiváló együttműködésével” a Dingolfingban működő üzem jármű-összeszerelő létesítménye már most tökéletesen megvalósítja mindezt. Hozzátették továbbá, hogy a „DNS-ekbe kódolt hatékonyság” az üzem minden gyártási folyamatában magától értetődő. Véleményük szerint a dingolfingi jármű-összeszerelő létesítmény „a gyökerektől indulva” sok „apró” fejlesztést hajtott végre – mindezeket ráadásul rendkívül gyorsan.

„Az, hogy a dingolfingi jármű-összeszerelő létesítmény elnyerte ezt a nívós elismerést, lenyűgözően bizonyítja, hogy a BMW iFactory gyártási stratégia alapelveit világszerte következetesen alkalmazzuk gyárainkban. A hatékonyság és a digitalizáció számunkra mindig is kéz a kézben járt. A jövő sorozatgyártási rendszereinek megtervezéséhez ugyancsak hatékony innovációkat használunk” – mondta Milan Nedeljković, a BMW AG igazgatótanácsának gyártásért felelős tagja.

1 Comment on Kivételes elismerést kapott BMW gyára

  1. Engem csak a Debrecenben épülő BMW gyár érdekel
    Tényleg termelni fog 2026-ban!!???
    Hát ezt L sem hiszem!!!???..
    csak ennyi
    barátilag
    J.L.

Comments are closed.