Komoly változás történt az egyik legnépszerűbb Lada gyártásában

Vesta
Az AvtoVAZ igazgatótanácsa jóváhagyta a Lada Vesta családba tartozó járművek gyártásának áthelyezését a Togliattiban található fő telephelyre, ahol a B0 gyártósoron óránként hatvan ilyen autó készülhet. A Lada Vesta gyártásának újraindítását 2023 kora tavaszára tervezik – jelentette az autógyártó sajtószolgálata.

Mint megjegyezték, a részvényesek által a vállalat számára meghatározott feladatok, valamint az orosz autópiac szerkezetének 2023-as fejlődésére vonatkozó előrejelzés alapján a Lada izsevszki üzemének termelékenysége (legfeljebb 32 jármű óránként) nem lesz elegendő a kereslet kielégítésére. Ugyanakkor a Lada izsevszki üzemét tovább fejlesztik: a Lada e-Largus elektromos autó gyártását fogják ott megszervezni.

A vállalkozás folytatja a Lada Vesta alkatrészeinek gyártását is (stancolásos gyártás, műanyaggyártás stb.), a szerviz- és támogató funkciók megmaradnak. A Lada izsevszki üzeme 2011 óta az AvtoVAZ csoport része. A gyár kapacitásait évi 220 ezer autó gyártására tervezték. 2015 szeptembere óta ott gyártják a Lada Vesta szedánt, a Lada Vesta SW kombit és ezek offroad jellegű változatait, a Vesta Crosst és a Vesta SW Crosst.