3000 dolgozót rúg ki a Ford

Ford
A Ford 3000 munkahelyet szüntet meg világszerte. Az autógyártónak át kell csoportosítania az erőforrásokat, és foglalkoznia kell a nem versenyképes költségszerkezetével – közölte Jim Farley vezérigazgató és Bill Ford ügyvezető elnök az alkalmazottakkal.

A Ford Motor a héten 3000 munkahely megszüntetését tervezi világszerte, derül ki a dolgozóknak küldött és az Automotive News által megszerzett levélből. Az autógyártó 2000 rendes és 1000 kölcsönzött állást szüntet meg – közölte Jim Farley vezérigazgató és Bill Ford ügyvezető elnök. Az Egyesült Államokban, Kanadában és Indiában az érintett dolgozókat ezen a héten értesítik – áll a levélben. A Ford szóvivője megerősítette a levél hitelességét.

“A jövőnek az építése megköveteli a több mint egy évszázada folytatott működésünk gyakorlatilag minden aspektusának megváltoztatását és átalakítását” – írta Farley és Ford. “Ehhez összpontosításra, tisztánlátásra és gyorsaságra van szükség. És, ahogyan azt az elmúlt hónapokban megvitattuk, ez az erőforrások átcsoportosítását és a hagyományos és új versenytársakkal szemben versenyképtelen költségszerkezetünk kezelését jelenti.”

A leépítések várhatóan számos pozíciót érintenek, beleértve a beszerzést is, és várhatóan mind a Ford Blue, mind a Model e részlegénél bekövetkeznek. A vállalat közölte a dolgozókkal, hogy a munkahelyek megszüntetése mellett átszervezi és egyszerűsíti a szervezeten belüli funkciókat.

“Mindez nem változtat azon a tényen, hogy ez egy nehéz és érzelmekkel teli időszak” – áll a levélben. “A vállalatot ezen a héten elhagyó emberek barátok és munkatársak, és szeretnénk megköszönni nekik mindazt, amit a Fordhoz tettek. Kötelességünk gondoskodni és támogatni az érintetteket – és ennek a kötelességünknek eleget is fogunk tenni: nemcsak juttatásokat biztosítunk, hanem jelentős segítséget nyújtunk az új karrierlehetőségek megtalálásában is”. “Vannak olyan készségeink, amelyek már nem működnek, és vannak olyan munkakörök, amelyeknek meg kell változniuk” – mondta Farley. “A múltban, gyakran válogatás nélkül, kivontuk a költségeket. A Fordnál most nem ez történik. Ez egy másfajta változás, ahol átalakítjuk a vállalatot”.

A Ford lehetséges leépítéséről szóló találgatások az elmúlt hónapban egyre erősödtek. A Bloomberg júliusban arról számolt be, hogy a Ford akár 8000 munkahely leépítését is tervezi a közeljövőben.

 

2 Comments on 3000 dolgozót rúg ki a Ford

 1. Ez a pillanatnyi helyzet
  Remélni lehet,hogy ez meg fog változni!!!???
  Bízzunk benne…
  csak ennyi
  barátilag
  J.L.

Comments are closed.