Száz új állást kínál Mátranovákon az Alstom

Alstom
Az Alstom az intelligens és fenntartható mobilitás globális vezetője hosszú távra szóló hazai álláslehetőségeket kínál a mátranováki gyárában elsősorban hegesztők, lakatosok, CNC gépkezelők számára. A legjobb munkaadóknak járó Top Employer minősítést Európában idén sorozatban harmadszor kiérdemlő vállalat stabil, kiszámítható karriert, folyamatos fejlődési, tanulási lehetőséget, világszínvonalú képzési programokat biztosít a jelenleg 660 tagú magyarországi csapatát erősítő új dolgozóinak.

Az év végéig azáz új pozíciót kínáló Nógrád megyei telephely a korábban tervezett létszám dupláját kínálja, és külön programmal segíti az új munkatársak zökkenőmentes beilleszkedését. Minden új belépő mellé adnak egy tapasztalt kollégát, aki a csapatvezető, műszakvezető mellett személyesen felügyeli, támogatja az új munkatársat az első időszakban. A gyárban végzett munkafolyamat bár ipari, több olyan munkaállomás is van, amely nőknek, megváltozott munkaképességűeknek vagy idősebbeknek sem túlterhelő.

A Mátranovák környékén élő dolgozók bejárását támogatja és szükség esetén az elszállásolásukat is biztosítja az Alstom.

A vállalat országos hírű és hiánypótló tudást nyújtó képzési centrumában négy mester tanítja a jelentkezőket, akiket interjú és próbamunka alapján választanak ki. A felvételiztetésnél a kézügyesség mellett főleg azt vizsgálják, hogy van-e érzéke a pályázónak a hegesztéshez. Az iskolát a megalapítása óta több mint 300 szakember végezte el sikeresen, képzésük három hónap után a gyárban folytatódott, ahol tapasztalt kollégák segítették szakmai fejlődésüket.

Alstom, hegesztés

Az Alstom Nógrád megyei egysége most kész tovább bővíteni termékportfólióját és gyártókapacitását. Az itt gyártott forgóváz-keret a metró- és vasúti kocsik egyik legfontosabb részei: erre szerelik fel a tengelyeket, rugókat és fékeket, ezért a minősége meghatározó a vasúti biztonság szempontjából. A forgóváz-keretek gyártása során az általában elvártnál bonyolultabb, magasabb szintű, kombinált hegesztési technikákat alkalmaznak. A „Made in Mátranovák” fogalom mára az itt gyártott alkatrészek magas minőségének garanciájává vált, ami azt mutatja, hogy a gyár kiemelkedő teljesítményt nyújt és sikeresen kapcsolódott be a vállalat európai hálózatába.

1 Comment on Száz új állást kínál Mátranovákon az Alstom

  1. Ha nem is csúcstechnológia,de aki itt kap munkát annak biztos a jövője..
    Nem beszélve arról,hogy új dolgokat tanulhat….
    csak ennyi
    barátilag
    J.L.

Comments are closed.