Szászi István kapta az innovációs különdíjat

Szászi István, Papp Zoltán
Az Év Menedzsere Díjátadó Gálán adták át a Menedzserszövetség és a Volkswagen által közösen alapított Kék Innovációs Különdíjat, amelyet idén Szászi István, a Bosch csoport Magyarország és Adria régió vezetője és a Budapesti Fejlesztési Központ felelős vezetője vehetett át.

 A Kék Innovációs Különdíj jelöltjeire szakmai szervezetek, a jelölő bizottság, valamint a Menedzserszövetség elnökségének tagjai, illetve annak ügyvezetése tehetnek javaslatot. A jelölő szervezetek olyan magyar vállalatvezetőket terjesztenek elő, akik vezetőként kimagaslóan sokat tettek az innovációért. Szintén kitétel, hogy a jelölt vállalata a versenyszférában működjön, legalább évi 2 milliárd forint mérleg-főösszeggel és minimum 50 alkalmazottal rendelkezzen. Szintén kitétel a díjazott esetében a legalább ötéves sikeres vezető múlt. Előnyt élveztek azok a jelöltek, akik az adott díjkategóriának megfelelő̋ területen végzett kimagasló́ teljesítményéről 2021-ben az általuk vezetett vállalkozás által elért eredmény, mérföldkő is tanúskodott.

A fenti paramétereknek idén Szászi István nemcsak megfelelt, hanem a jelölő szervezetek szerint a legkimagaslóbb eredményt is ő mutatta fel. Közel 20 éve dolgozik a Bosch csoportnál, az itt végzett munkát a vállalatcsoport németországi központjában két hosszabb kiküldetés is színesítette. Projektmérnökből lett a  Bosch Budapesti Fejlesztési Központ vezetője, majd – első magyarként ebben a pozícióban – 2021-től a teljes magyarországi és Adria régióbeli Bosch csoport első számú vezetője. Több mint 20 000 munkavállalóért felel, köztük több ezer fejlesztőmérnök munkáját irányítja Magyarországon, Romániában és Bulgáriában.

A Menedzserszövetség és a Volkswagen közös díját a korábbiakhoz hasonlóan idén is a Volkswagen hazai márkaigazgatója, Papp Zoltán adta át.