Jó hír Amerikából

amerikai gyáripar, ipari termelés
Az Egyesült Államokban 1,1 százalékkal nőtt az ipari termelés áprilisban az előző hónaphoz képest – közölte az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed.

A növekmény több mint duplája az elemzői várakozások átlagában szerepelt 0,5 százaléknak, és már a negyedik egymást követő hónapban nőtt az amerikai ipari termelés.    A kapacitáskihasználtság 79 százalékra emelkedett áprilisban a márciusi 78,2 százalékról. A szakértők 78,6 százalékot vártak.    Az Egyesült Államok áprilisi ipari termelése 6,4 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit, miután márciusban 5,4 százalék volt a növekedés.    A feldolgozóipar áprilisi termelése 0,8 százalékkal nőtt az előző hónaphoz képest, amikor szintén 0,8 százalékos bővülést jegyeztek fel. Éves szinten 5,8 százalék volt a feldolgozóipari termelésnövekedés a múlt hónapban.

Havi szinten az autógyártás 3,9 százalékkal nőtt a márciusi nagyobb, 8,3 százalékos bővülést követően. A gáz- és villamosenergia-szektor 2,4 százalékos, a bányaipari ágazat termelése pedig 1,6 százalékkal nőtt havi szinten.