1 millió euróval támogatja az ukrán menekülteket a Suzuki

magyar autókat, Suzuki,Suzuki Vitara, Vitara
A Suzuki cégcsoport 1 millió eurós pénzadománnyal segíti az ukrajnai háború elől menekülőket az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságának Hivatalán (UNHCR) keresztül. Ebből 150 ezer eurót a Magyar Suzuki Zrt. biztosít három segélyszervezet számára.

A cégcsoport összesen 1 millió eurós támogatást ajánlott fel az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságának Hivatala (UNHCR) részére, hogy humanitárius segélyprogramokon keresztül segítsék az otthonuk elhagyására kényszerülőket abban, hogy menedékre és biztonságra leljenek.A Suzuki csoport vállalatai együttesen vesznek részt a segítségnyújtásban. A Magyar Suzuki Zrt. ezen belül 150 ezer eurós összeget adományoz három szervezet számára.

A vállalat évek óta szorosan együttműködik az UNICEF Magyarországgal gyermekvédelmi kampányokban, a rendkívüli helyzetre való tekintettel most 60 ezer euró pénzadománnyal támogatják a munkájukat.  A program keretében a Magyar Vöröskereszt 50 ezer eurót, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat pedig 40 ezer eurót kap a cég által felajánlott összegből.

A vállalat emellett hat Vitara személygépkocsit is felajánlott használatra a magyar-ukrán határ mellett a menekültek megsegítésében résztvevő segélyszervezeteknek. A gépjárművek elosztásáról a Nemzeti Humanitárius Koordinációs Tanács gondoskodik, hogy oda kerüljenek, ahol a legnagyobb szükség van rájuk.

1 Comment on 1 millió euróval támogatja az ukrán menekülteket a Suzuki

  1. Hajrá Suzuki!!
    Úgy tűnik,hogy a Suzukinak szüksége van az ukrán munkaerőre…
    Csak így tovább.
    csak ennyi
    barátilag
    J.L.

Comments are closed.