Új raktárcsarnokot adtak át Gyöngyösön

Modine
Közel kétmilliárd forint értékű beruházás-sorozat részeként, jelentős állami támogatással új raktárcsarnokot épített a járműipari alkatrészek előállításával foglalkozó Modine Hungária Kft. Gyöngyösön – jelentette be az épület átadó ünnepségén a Külgazdasági és Külügyminisztérium polgári hírszerzésért felelős államtitkára.

Vargha Tamás rámutatott: a járvány idején megvalósult fejlesztések jelentősége kiemelkedő, hiszen azt üzenik, a befektetők bíznak Magyarországban és hazánk gazdasági erejében.    Hozzátette: a Modine Hungária Kft. is ez idő alatt indította el 1,8 milliárd forintot meghaladó értékű beruházás-sorozatát, mellyel 589 munkahelyet sikerült megőriznie. A cég gyöngyösi telephelyét és a mezőkövesdi székhelyét is érintő fejlesztésekhez a kormány 450 millió forint vissza nem térítendő támogatással járult hozzá.    A munka eredménye a most átadott, 3500 négyzetméter alapterületű, új raktárcsarnok is, mely amellett, hogy a jövőben a vállalat versenyképesebb működését segíti, hat új munkahelyet is teremt – mondta.

Modine

Nyári Zsolt, a Modine Hungária Kft. ügyvezető igazgatója mérföldkőnek nevezve a raktárcsarnok átadását kifejtette: eddig külső szolgáltatót kellett igénybe venniük a raktározáshoz, ezt hivatott megoldani a most lezáruló beruházás. Jelezte: a projekt a gyöngyösi telephely jövőjének is alappillére, melytől a következő pénzügyi évtől kezdve közel 50 százalékos árbevétel-növekedést várnak.    A mintegy 800 millió forintból felépült, 3500 raklapnyi áru egyidejű tárolására alkalmas és további 1700 négyzetméter kiszolgálóterülettel rendelkező raktárbázis kialakítása mellett a társaság fejlesztési csomagjának része még a cég mindkét telephelyén gépek beszerzése is – jelezte.