Új gyár épül Sárospatakon

SK-Precíziós
A zempléni térségben jelentősnek számító, több mint 2 milliárd forintos beruházással új gyárat épít az SK-Precíziós Szerszámgyártó Kft. Sárospatakon, a fejlesztéssel közel 30 olyan új munkahely létesül a gépiparban, ami a világ csúcstechnológiáit képviseli.

A képzett munkaerőt egy sor Észak-Magyarországon működő egyetem tudja biztosítani, például a Sárospataki Egyetem, a Miskolci Egyetem, és számos más képzőközpont.

Karl Schüssler vezérigazgató elmondta: a család több mint 50 éve indította a vállalkozást, stabil menedzsmenttel és vezetési struktúrában működnek. A növekedésük töretlen, új piacokat tudtak szerezni a Távol-Keleten is.    Hozzátette, hogy megtapasztalva a pandémia ellátásbiztonságra kifejtett hatásait, a gyártás biztonságának előtérbe helyezésével 2020 végén döntöttek a magyarországi terjeszkedés mellett. Közlése szerint a Nemzeti Befektetési Ügynökség (Hungarian Investment Promotion Agency, HIPA) segített a sárospataki befektetés mindenre kiterjedő megtervezésében. A beruházás a Karl Schüssler német családi vállalat első Németországon kívüli üzeme lesz, a mintegy 6 millió euróból 30 modern CNC-gépet szereznek be, és évi 200 ezer terméket terveznek majd legyártani. A cég jelenleg 75 embert foglalkoztat.

7 Comments on Új gyár épül Sárospatakon

  1. Sárospatak ezután a szerszámgépeiről lesz híres ,nem a tanítóképzéséről!!???
    hát lehetséges…
    azért a tanítóképzés is maradhat…
    csak ennyi
    barátilag J.L.

  2. Ezután S.patak a szerszámgép gyártásáról is híres lesz nem csak a tanítóképzéséről
    Csak kérdezem
    barátilag
    J.L.

  3. Meglehet,hogy ezután Sárospatak a szerszámgyártásáról lesz híres a tanítóképzés mellett!!??
    Na majd elválik…
    Csak ennyi

  4. Szerszámgyártás-Sárospatak!!???
    Tanítóképzés mellett az ipar ias +telepszik???
    Csak ennyi
    barátilag
    J.L.

Comments are closed.