Győrben készülnek az Audi A8 L Horch lemezei

Az Audi Hungaria 2005-ben nyitotta meg szerszámgyárát, ahol a présüzemekben és a karosszériagyártásban használatos gyártóberendezések, valamint a konszern szuper-sportmodelljei számára készülnek exkluzív szériás karosszériaelemek.

A folyamatosan bővülő, Közép-Kelet-Európa legnagyobb szerszámgyárának portfólióját eddig kizárólag sportmodellek alkották, a sorozatgyártás most azonban az Audi A8 L Horch luxuslimuzin karosszériaelemeivel bővült.

a4141ddc-d131-44e1-a6d0-19429a787e66

„Szerszámgyárunk a vállalaton belül kulcsfontosságú szerepet tölt be már évek óta. Örömünkre szolgál és egyben megtisztelő, hogy ilyen nagy kereslet mutatkozik az exkluzív szériás gyártásunkban készülő nagykomplexitású alumínium-karosszériaelemek iránt. Ez is bizonyítja szerszámgyárunk professzionalizmusát, rugalmasságát, szakértelmét és sok éves tapasztalatát“ – mondta Les Zoltán, az Audi Hungaria járműgyártásért felelős igazgatósági tagja.

A győri szerszámgyár nagy tapasztalattal rendelkezik az alumíniumból készült speciális, kisszériás modellek alkatrészeinek gyártásában. Jelenleg 700 magasan képzett munkatárs készíti a karosszériaelemeket, például ajtókat, oldalfalelemeket, motorháztetőket és csomagtérajtókat az Audi RS modellek, a tisztán elektromos Audi e-tron GT modellhez, valamint a Lamborghini Aventador, Huracan és Urus típusok számára. Ehhez az illusztris társasághoz csatlakozik az Audi A8 L Horch, melyhez a lemezalkatrészekből összeépített hátsó ajtó, – amely 130 milliméterrel hosszabb, mint az A8 Long hátsó ajtaja -, illetve a tetőmerevítő keret készül Győrben. Ezen kívül a vállalat présüzemében gyártják a modell oldalfalát is.

A vállalat tovább bővíti szerszámgyárát, a beruházás keretében a jelenlegi gyártócsarnokot 3800 négyzetméterrel bővítik az exkluzív szériás gyártás számára, míg a logisztikai csarnok 2500 négyzetméterrel bővül, melynek eredményeként a vállalat a győri karosszériaelemek iránti folyamatosan növekvő igényének tesz eleget.

Az elkészült karosszériaelemeket Győrből a németországi neckarsulmi gyártótelephelyre szállítják, ahol az Audi A8 L Horch modell gyártása történik. Ezt követően szállítják a kész modelleket a kínai kereskedésekbe.

Az Audi Hungaria történetében most először készül olyan karosszériaelem Győrben, amelyet kizárólag a kínai piacon értékesített modellbe építenek be.