Háború, csiphiány: leállt a VW-gyár a szomszédban

Pozsony, pozsonyi
A Volkswagen konszern pozsonyi üzemében egy hétre le kell állítani a teljes termelést, mert a világpiacon továbbra is fennálló csiphiányt tovább súlyosbítja az ukrajnai háború.

Lucia Kovarovic Makayova, a vállalat szóvivője a dpa hírügynökséget arról tájékoztatta, hogy “az alkatrészhiány miatt április 4. és 8. között minden műszakban szünetelni fog a termelés”. A leállást “az ellátási láncok logisztikai feltöltésére és a következő hetekben a nagyobb beszállítói stabilitás elérésére” használják fel.

Március 21-én és 22-én két napra már leállt egyszer a termelés a pozsonyi üzemben. Akkor azzal indokolták a leállást, hogy a Volkswagen Slovakia szakértői a teljes csoporttal és az érintett beszállítókkal szorosan együttműködve dolgoznak az alternatív megoldásokon, hogy a lehető legnagyobb szállítási stabilitást garantálhassák az ügyfeleiknek.

A pozsonyi gyár kulcsszerepet tölt be a Volkswagen csoporton belül, mivel öt márka autóit gyártják itt egyidejűleg, és az üzem szükség esetén képes átvenni más nemzetközi telephelyek termelését is.

Jelenleg a Volkswagen Slovakia mintegy 12 ezer alkalmazottja a fővárosban, Pozsonyban és két kisebb telephelyen többek között a VW Touareg és a Porsche Cayenne, az Audi Q7 és Q8, valamint a Volkswagen Up, a Seat Mii és a Skoda Citigo modelleket szereli össze.

2 Comments on Háború, csiphiány: leállt a VW-gyár a szomszédban

 1. Nem kell pánikolni!
  Rövidesen újraindul a termelés abban biztos vagyok.
  csak ennyi
  barátilag
  J.L.

 2. Nem kell pánikolni.
  Rövidesen újraindul a termeléa az tuti…
  +szűnik a csiphiány…csak ennyi
  barátilag
  J.L.

Comments are closed.