Csehek gyártják az új Toyotát

Toyota Aygo X
Tavaly év vége óta a Toyota Motor Manufacturing Czech (TMMCZ) a második európai Toyota létesítmény, ahol megkezdték a 2021-es Év Autója, a Yaris gyártását. A Toyota több mint 180 millió eurót fektetett be a Kolínban található gyárba, hogy lehetővé tegye a Toyota New Global Architecture (TNGA) B platformján alapuló hibrid elektromos modellek gyártását. A TMMCZ gyártja majd ráadásul a Yaris mellett a hamarosan a márkakereskedésekbe érkező Aygo X mini crossovert is.

A gyár 2021. januárjában lett a Toyota Motor Europe teljes kizárólagos tulajdona. A Toyota több mint 180 millió eurót fektetett be az üzembe, amely a TNGA B platformra (Toyota New Global Architecture) alapuló A és B szegmensbe tartozó modelleket (mini és kisautókat) gyárt majd. A gyártókapacitás kibővült és immár három műszakban folyik a Yaris előállítása, illetve hamarosan kezdődik majd az új Aygo X gyártása is.

A Toyota befektetése lehetővé teszi, hogy hibrid elektromos járművek is készüljenek a TMMCZ-nél, tükrözve a Yaris Hybrid sikereit, ami a Yaris európai értékesítésének 80 százalékát teszi ki. A hibrid elektromos hajtásláncok a TMMCZ és a TMMF számára is a Toyota Motor Manufacturing Poland üzemeiben készülnek.

2 Comments on Csehek gyártják az új Toyotát

Comments are closed.