Minden autóján rengeteget keres a Porsche

Porsche
A Porsche a félvezető-krízis ellenére is sikeres. A stuttgarti sportautó-gyártó 2021 harmadik negyedévének végére elérte a 15,5 százalékos értékesítési nyereséget. Az eredmény ismét felülmúlja a 15 százalékos mércét, így továbbra is a Porsche a világ egyik legjobban jövedelmező autógyártója.

Az év első kilenc hónapjában az árbevétel 19,1 százalékkal 23,1 milliárd euróra emelkedett (előző év: 19,4 milliárd). A profit eközben 3,6 milliárd euróra emelkedett, szemben az előző időszak kétmilliárdos értékével – ez 78,4 százalékos növekedést jelent. Ugyanebben az évben az értékesítési nyereség 10,4 százalék volt szeptember végéig.

Az év kezdetétől számítva a Porsche már 217 ezer 198 járművet adott át ügyfeleinek világszerte. Ez 13 százalékkal több, mint az előző év első kilenc hónapjában. A csiphiány nélkül a sportautó-gyártó még több autót tudott volna értékesíteni. A megrendelések kimagaslóak. A teljesen elektromos Taycan sportautó iránti érdeklődés kiemelkedő. Az év első kilenc hónapjában összesen 28 ezer 640-et adtak át belőle.