Elektromos lesz minden DS

DS 9
 A Stellantishoz tartozó DS Automobiles 100 százalékban elektromos márkává válik, hogy elébe menjen az autóipart érintő gyökeres változásoknak. 2024-től minden új modellje elektromos lesz.

A márka már megalapításakor stratégiája középpontjába helyezte az elektrifikációt. 2019 óta a DS teljes kínálata elektromosított. A tisztán elektromos 3 Crossback E-Tense-től, a 4 E-Tense és 7 Crossback E-Tense modelleken át, az Év Zöldautója 2022 díjra jelölt, 225-360 lóerős plug-in hibrid DS 9-ig bezárólag minden típus elérhető elektromos/hibrid változatban.

2020-ban a vállalaté lett a legkisebb átlagos szén-dioxid-kibocsátás a többféle hajtást kínáló márkák között (83,1 g/km), köszönhetően az elektromosított palettájának (az eladások 30%-a).

A márka továbbra is kötődik a Formula E-hez. A francia volt az első prémium gyártó, amely csatlakozott ehhez a versenykategóriához és az egyetlen márka, amely egymás után kétszer is elhozta a csapatok és a pilóták bajnoki címeit. A DS Automobiles már bejelentette elköteleződését 2026-ig és megkezdte egy új generációs, még nagyobb teljesítményű és még hatékonyabb versenyautó kifejlesztését. Ez a technológiai laboratórium nagyban segíti majd a szériamodellek fejlesztését.

2024-től az új DS 4 is elérhető lesz tisztán elektromos változatban, majd bemutatkozik egy új kreáció, amely előfutára a Stellantis első 100 százalékban elektromos projektjének az új STLA medium platformon. Nagy kapacitású 104 kWh akkumulátorával 700 kilométeres autonómiát kínál majd ez a jövőbeli modell, amely egészen kivételes technológiai színvonalat és kifinomultságot nyújt, a technológiai elemeket tökéletesen a DS Automobiles ügyfelek igényeihez szabva.