Újabb rossz hír Németországból

Németországban, DIW
A várt javulás helyett romlott júliusban az ifo gazdaságkutató intézet németországi üzleti hangulatindexe.

Júliusban 100,8 pontra csökkent az index a júniusi 101,7 pontról, ami két és fél éves csúcsnak számított. A piac növekedést, 102,1 pontot várt júliusra.     A hangulatindex mindkét összetevőjének alakulása elmaradt a várakozásoktól júliusban. Az aktuális helyzet megítélését számszerűsítő mutató emelkedett ugyan, de kisebb lett a vártnál, a hat hónapra előre tekintő várakozásokat számszerűsítő mutató értéke pedig jóval nagyobb mértékben romlott a vártnál.    Az aktuális helyzet megítélésének mutatószáma 100,4 pontra emelkedett júliusban a júniusi 99,7 pontról, de elmaradt a 101,6 pontos várakozáshoz képest.    Az üzleti kilátások mutatószáma 101,3 pontra csökkent júliusban a júniusi 103,7 pontról, jóval nagyobb mértékben a vártnál, a piac ugyanis 103,3 pontra számított júliusra.

A gazdasági szereplők kilátásaikról és aktuális helyzetükről alkotott megítélését az ifo (ifo Institut – Leibniz-Institut für Wirtschaftsforschung an der Universität München e.V.) megállapítása szerint az ipari ágazatokban elsősorban a nyersanyaghiány és az árak emelkedése rontotta le. A turisztikai és a lakossági fogyasztás alakulásában közvetlenül érintett ágazattokban pedig a járvány egy újabb hullámával szemben felmerült aggodalmak árnyékolták be a kilátásokat.

 

2 Comments on Újabb rossz hír Németországból

  1. Sajnálom a német gazdálkodó szervezeteket, üzemeket, gyárakat! DE azt nekik is látni kell az országuk tűrőképessége a 0-alá csökkent!Ha nem váltóztatnak rajta és nem lesznek újból németek akkor bizony nagy bajok lesznek!
    Ennek a jelenlegi német politikai irányvonalnak véget kell vetni, az egész vezetést ki kell rúgni! Felelősségre vonni > AMOLYAN CSAU-CSESZKU MÓDRA!

  2. Mindenki seperjen a saját házatáján! A németek köszönik elvannak és joggal nevetnek a magyarokon, ahogy hagyják az orruknál fogva vezetni magukat.A Kádárizmusban is jól bevált módszer volt, hogy más országok szennyeseivel takarták el a magyar nép szemét, nehogy tovább lásson az orránál. A módszer nem változott, ahogy világnézet is a régi.A németeknek ha váltani kell fognak is, ellentétben a magyarokkal. Itthol szeretnek az emberek a bolsevik végtermékben pancsolgatni, vagy ahogy mondani szokás ” A zavarosban halászni”. Nem zavar senkit az sem,hogy bűzlik minden körülötte

Comments are closed.