Újabb beruházást hajt végre a HBPO

A magyarok büszkék lehetnek arra, hogy sikerrel törték le a világjárvány harmadik hullámát, és elsőként nyithatták újra a magyar gazdaságot – jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a székesfehérvári HBPO Manufacturing autóipari cég beruházást támogató okiratának ünnepélyes átadásakor.

A HBPO Székesfehérvárott és Kecskeméten hajt végre beruházást összesen 774 millió forint értékben, ezekkel a beruházásokkal a vállalatcsoportnál Magyarországon foglalkoztatott 242 ember munkája biztossá. A kormány ehhez 255 millió forintnyi támogatást biztosított.     Az autóipar jelenti a magyar gazdaság gerincoszlopát, az ipari termelés 31 százaléka az autóiparból származik – hangsúlyozta a miniszter. Kulcskérdésnek nevezte, hogy az elsőkörös beszállítók folyamatosan bővítsék kapacitásaikat, és a nagy multinacionális vállalatok számára a beszállítói láncba minél több magyar vállalkozás tudjon bekapcsolódni.

A HBPO beruházásával Székesfehérváron a Volkswagen-csoport számára gyártott alkatrészek gyártási kapacitása nő, Kecskeméten pedig a Mercedes-Benz számára gyártott front end modulok gyártása bővül.