Új gyártócsarnokot adott át a Bosch Miskolcon

Bosch, Bosch-csoport
Átadták a Bosch Power Tool Kft. új gyártócsarnokát Miskolcon.

        Bosch Power Tool Kft. gyártási területe mintegy 20 ezer négyzetméterrel növekszik, és a legmodernebb technológiai színvonalú akkumulátorokat fogják szállítani a saját kéziszerszám és elektromos kerékpár üzletágaik számára.    “Büszkeségre ad okot, hogy itt Miskolcon van a Bosch-csoport legnagyobb kéziszerszámgép-gyára a világon. Az európai kontinensen egyedül itt gyártják a kézi szerszámokhoz szükséges akkumulátorokat és az itt használt technológiánál jelenleg nincsen modernebb a világon. Az itt előállított termékek világszínvonalat képviselnek.” – mondta el Szijjártó Péter miniszter.    Hozzátette: a Bosch újabb beruházása 14 milliárd forintos értéket képvisel, amihez a kormány 3,4 milliárd forintos támogatást biztosított, és ezzel több ezer miskolci és Miskolc környéki ember munkahelye válik biztossá.

    Beszédében a külügyminiszter kiemelte, hogy a mostani beruházásnak önmagán túlmutató jelentősége van, mivel a német vállalat arra is figyelmet fordít, hogy a beszállítóláncait rövidítse. “Ez magyarra lefordítva azt jelenti, hogy rendkívül sok magyar kis- és középvállalkozás kapja meg a lehetőséget arra, hogy a Bosch beszállítójaként tudjon tovább fejlődni, növelje az árbevételét és tudjon újabb munkahelyeket létrehozni” – közölte.

A jövő ipari technológiája Miskolcon

A Bosch miskolci kéziszerszámgyárának új csarnokában már a jövő technológiáját alkalmazzák. A gyártást a Bosch saját fejlesztésű Ipar 4.0-ás szoftvermegoldása vezérli, amely emberi beavatkozás nélkül, valós idejű adatok alapján hoz döntéseket – rendeli meg az alapanyagokat vagy változtatja meg a gyártás sorrendjét.  A gyártósorokra automatizált járművek szállítják az alapanyagot, és a csarnok fényerő-érzékelős LED-világítását is digitálisan vezérlik.

Nagy hangsúlyt fektettek a professzionális és egyben humánus munkahelyi környezetre is. Az új épület gyártórészlegein pihenőterületeket és teakonyhát, az irodai terekben pedig inspiráló közösségi tereket alakítottak ki. Emellett laborokkal, étteremmel és egy 100 férőhelyes parkolóval is bővült a gyár.

Európai kompetencia-központ Miskolcon

A miskolci a Bosch csoport legnagyobb kéziszerszámgyára a világon, egyúttal a Bosch európai akkumulátor-gyártási kompetencia-központja is. A kontinensen egyedül Miskolcon gyártanak akkumulátort a kéziszerszámokhoz. Továbbá csak itt rendelkeznek a nagy volumenű termeléshez és a speciális gyártási technológiához szükséges szakismeretekkel, illetve tesztelési, valamint jóváhagyási kompetenciával. A telephelyen főként az európai piacra gyártanak termékeket, de egyes termékszegmenseket globálisan is értékesítenek.

Nemcsak okos, zöld is

A Bosch nagy hangsúlyt fektet az éghajlatvédelmi intézkedésekre, világszerte több mint 400 telephelye 2020 első negyedéve óta karbonsemleges – beleértve a magyarországi telephelyeket is, többek között a Bosch miskolci kéziszerszámgyárát is. A vállalat támogatja az energiahatékony megoldásokat, az ellátásában növeli a megújuló energia arányát és több zöld energiát vásárol, mellyel ellensúlyozza az elkerülhetetlen szén-dioxid kibocsátást. A miskolci gyártócsarnokban ennek megfelelően építették ki a fűtési, hűtési és világítási rendszereket. Utóbbihoz kizárólag LED-technológiát használnak, az épület fűtését olyan kondenzációs gázkazán végzi, amely hőigény alapján szabályozható, így csökkentik a kibocsátott CO2 mennyiségét. A vízfelhasználást a beépített hibrid hűtőtornyok jelentős mértékben mérséklik. A csarnok tetejére naperőművet terveznek: az előreláthatóan még 2021-ben megvalósuló beruházással akár 250 tonnával is csökkenthető a szén-dioxid kibocsátás.

1 Comment on Új gyártócsarnokot adott át a Bosch Miskolcon

  1. A Bosch úgy tűnik elemében!!!
    A termékei piacra találnak a MO-on és a világban….
    Hajrá Bosch!!!
    csak ennyi
    barátilag
    J.L.

Comments are closed.