Stratégiai megállapodást kötött a jászberényi beszállítóval a kormány

A kormány és a Jász-Plasztik Kft. stratégiai együttműködési megállapodást kötött, a jászberényi cég a 89. vállalat, amellyel a kabinet ilyen megállapodást köt – mondta Szijjártó Péter.

A tárcavezető rámutatott: az újranyitáshoz, a gazdaság felpörgetéséhez nélkülözhetetlenek a magyar vállalatok, amelyek elkötelezettek, és a nehéz időkben is megőrzik a munkahelyeket, újakat hoznak létre, és fejlesztésekkel erősítik pozícióikat az európai és globális piacokon.    A Magyarországon működő, és itt dolgozókat foglalkoztató, a családoknak megélhetést biztosító vállalatokat szövetségeseknek tartják – mondta, hozzátéve: közülük a legnagyobbakkal, az exportpiacokra termelőkkel, nemzetközi sikereket elérőkkel, társadalmi felelősségvállalásban példamutatókkal a kormány stratégiai partnerségi megállapodásokat köt.

A Jász-Plasztiknak több európai helyszínen van gyártó-, és telephelye, emellett beszállítója nagy elismert multinacionális vállalatoknak, közöttük a Volkswagen csoportnak, vagy a Samsungnak. A cég csoportszinten 6 ezer embernek ad munkát, a Jászság egyik legnagyobb foglalkoztatója. Több mint 2,5 milliárd forintot fordítottak az elmúlt években környezetvédelmi beruházásokra, óvodát építettek, és Jászberény lakosságának egyészségmegőrzése érdekében sportcsarnokot építettek – sorolta.    A cég közel három évtizedes sikertörténete bizonyítja a miniszter szerint, hogy egy magyar családi vállalkozás kitartó munkával, szakértelemmel, reális eséllyel törhet be külföldi piacokra, és érhet el nemzetközi sikereket.

    Kasza Lajos, a Jász-Plasztik Kft. kereskedelmi és műszaki igazgatója elmondta: az 1990-ben alapított cég létszáma mára csaknem 6 ezerre emelkedett, az alapításától kezdve családi tulajdonban van, a hírnevét műanyag-feldolgozó tevékenységével megalapozó vállalkozás nemcsak saját termékek gyártójaként, hanem multinacionális cégek beszállítójaként is ismert. Az elmúlt években számos beruházást valósítottak meg, részben kormányzati támogatással.

    A Jász-Plasztik Kft. jászberényi központtal működő magyar, magánkézben lévő cégcsoport, három telephelyük van, Jászberényben, Nagyrédén és Nyíregyházán. A nyilvános cégadatok szerint a Jász-Plasztik Kft. nettó árbevétele 2019-ben több mint 85,6 milliárd forint volt, adózott eredménye meghaladta a 11,8 milliárd forintot.